KivaaTekemistä -matkaopas: Aikuisten Kuopio

Julkaistu:

15.07.2014
| Kirjoittanut:

Kuopion seudun matkaopas aikuisille
(Lasten Kuopio 8.7.)

Suuntaatko lomamatkalla Kuopioon? Jos kaipaat vinkkejä vierailukohteista ja paikallisista helmistä, nappaa parhaat tärpit tästä blogikirjoituksesta. Kuopiossa keksii vaikka mitä kivaa tekemistä. Voit vaikkapa rauhoittua luonnon helmassa, vierailla Puijon tornissa, ihmetellä Kuopion toria tai ihastella puutaloja päiväkävelyllä ns. rännikaduilla. Jokaiselle löytyy jotakin Kuopiosta.

Väinölänniemen ulkoilualueella on puitteet monille harrastuksille, sekä kauniita paikkoja eväsretkille.
Väinölänniemen ulkoilualueella on puitteet monille harrastuksille, sekä kauniita paikkoja eväsretkille.

Luonto ja eläimet

Suositeltava tapa nauttia luonnosta Kuopiossa on tehdä pyöräilyretki Kallaveden ympäristössä tai seurailla rannan lenkkipolkuja juosten. Rennommin järvimaisemiin tutustuu sisävesiristeilyllä. Kallavedellä voi tehdä esimerkiksi Vaajasalon kierroksen.

Kuopion museossa on kiehtova luonnontieteellinen perusnäyttely. (Kuva: Janne Voutilainen / Kuopion luonnontieteellinen museo)
Kuopion museossa on kiehtova luonnontieteellinen perusnäyttely. (Kuva: Janne Voutilainen / Kuopion luonnontieteellinen museo)

Väinölänniemen ulkoilualue on kuopiolaisten suosittu virkistymis- ja urheilupaikka. Jos haluat luonnon rauhaan kauemmaksi kaupunkialueesta, voit suunnata jollekin Kuopion seudun luontopoluista tai lintutorneista. Kaupungin mailta löytyy myös vapaasti käytettäviä laavuja ja kalamajoja.

Roll Risteilyt
Väinölänniemen ulkoilualue
Luontopolut
Lintutornit
Laavut ja kalamajat 

Booking.com

Huvitus

Kuopion seudulla on useampiakin vaihtoehtoja uima-altaissa viihtyville reissaajille. Kuopiossa sijaitsee Rauhalahden kylpylähotelli. Lyhyen ajomatkan päästä Siilinjärveltä löytyy Virkistyskylpylä Fontanella sekä Kunnonpaikka-kylpylä. Lisää uintimahdollisuuksia tarjoavat Kuopion uimahallit.

Kylpylähotelli Rauhalahti
Virkistyskylpylä Fontanella
Kunnonpaikka
Kuopion uimahallit

Rännikadut houkuttelevat päiväkävelylle.
Rännikadut houkuttelevat päiväkävelylle.

Shoppailu

Kuopion tori on tunnettu mualiman napa. Kun Torin tarjonta on koluttu, kannattaa tutustua myös Kuopion kauppahalliin sekä Pikku Pietarin torikujaan, jonka tunnelmallisessa miljöössä on ihania pikku putiikkeja.

Kuopion Kauppahalli
Pikku Pietarin Torikuja

Kuopiossa ei ole kovin monia tehtaanmyymälöitä. Mainitsemisen arvoinen on Turo Tailorin tehtaanmyymälä sekä Matkus-ostoskeskuksessa sijaitseva Iittalan Outlet.

Siilinjärvellä sijaitsee Keramiikkastudio Jenni Linnove, josta löytyy mielenkiintoisia keramiikkaesineitä.

Käytettyjä vaatteita ja tavaraa voi hankkia joltakin Kuopion monista kirpputoreista. Suosittuja shoppailupaikkoja ovat Citypörssi ja Kirpparilla.fi.

Turo Tailor -tehtaanmyymälä
Iittala Outlet
Keramiikkastudio Jenni Linnove (Siilinjärvi)
Citypörssi
Kirpparilla.fi

Risteily voi olla romanttinen kokemus.
Risteily voi olla romanttinen kokemus.

Tapahtumat

Kuopiossa järjestetään vuosittain tapahtumia monenlaisiin erilaisiin makuihin. Jollekin sopii Kuopio Wine Festival, toisen valinta on Kuopio Rock Cock ja kolmas osallistuu mieluiten nykytaiteen Anti-festivaaliin. Huumorin ystäville sopii Komediafestivaali.

Kuopio Wine Festival (kesä-heinäkuussa)
Kuopio Rock Cock (heinäkuussa)
Anti-festivaali (syyskuussa)
Komediafestivaali (kesä-heinäkuussa)

Teatterin ystävät voivat nauttia Kuopion teatterin ja Kuopion yliopistoteatterin esittämistä näytelmistä. Kolmas teatterivaihtoehto on Tanssiteatteri Minimi. Kino Kuvakukko on elokuvateatteri, joka tarjoaa katsojilleen muun muassa erikoisnäytöksiä, arkistojen aarteita, taide-elokuvia sekä baletti- ja oopperataltiointeja. Kuopion Musiikkikeskuksen ohjelmistossa on laaja kirjo tapahtumia ja konsertteja. Lavatanssin pyörteisiin pääsee Rauhalahdessa ja Airakselan seurantalolla.

Kuopion Kaupunginteatteri
Kuopion Ylioppilasteatteri
Tanssiteatteri Minimi
Kino Kuvakukko
Musiikkikeskus
Airakselan seurantalo

VB-valokuvakeskuksen viihtyisä piha.
VB-valokuvakeskuksen viihtyisä piha.

Muut kohteet

Kuopion museossa on sekä kulttuurihistoriallinen että luonnontieteellinen perusnäyttely, jotka esittelevät elämää ja elämistä Kuopion seudulla. Lisää paikallisesta historiasta voi oppia Kuopion korttelimuseossa, joka on entisajan puutalokortteli aivan kaupungin keskustassa. Moottoriajoneuvojen historiasta kiinnostuneet voivat ihastella vanhoja autoja Kuopion Automuseossa. Kannattaa tutustua myös VB-valokuvakeskuksen näyttelyihin ja tapahtumatarjontaan.

Kuopion Museo
Kuopion Korttelimuseo
Kuopion Automuseo
VB-Valokuvakeskus

Jos kaipaat lomalla pelejä ja vähän liikuntaakin, voit suunnata keilaamaan Kuopion Keilahalliin, BowlDineriin tai Rauhalahti Bowlingiin. Frisbeegolfratoja löytyy Peikkometsästä ja Huuhaanmäeltä. Muun muassa biljardia ja snookeria voi pelata Bar Freetimessa. Kiipeilykeskus Voemassa myös ensikertalaiset pääsevät kokeilemaan seinäkiipeilyä.

Keilaus on mukava ajanviete.
Keilaus on mukava ajanviete.

Kuopion Keilahalli
BowlDiner
Rauhalahti Bowling
Bar Freetime
VOEMA

Booking.com

Tutustu muihin KivaaTekemistä -matkaoppaisiin:
Lasten Jyväskylä, Aikuisten Jyväskylä, Lasten Tampere, Aikuisten Tampere, Lasten Oulu, Aikuisten Oulu, Lasten Lahti, Aikuisten Lahti.

KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa, niin saat nopeasti tiedon uusista kiinnostavista artikkeleista (sis. kohdearvioita, -vertailuja ja menovinkkejä).