Kiva päivä PuuhaParkissa alakouluikäisten lasten kanssa – Kivaa Tekemistä vieraili

Julkaistu:

14.06.2019
| Kirjoittanut:

PuuhaPark on viihtyisä laaja teemapuisto Vihdissä lähellä pääkaupunkiseutua. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Olipa kiva mennä toista kesää peräkkäin PuuhaParkiin Vihtiin, jonne molemmat lapset, ekaluokkalainen poika ja vitosluokkalainen tyttö, lähtivät iloisesti matkaan. 🙂

Ajomatkaan Keski-Uudeltamaalta Kehä 3:n kautta Länsi-Uudenmaan Vihdin Ojakkalassa sijaitsevaan PuuhaParkiin menee vajaa tunti. Perillä odottaa yli sata erilaista puuhaa. Vaikka viihdyimme aurinkoisessa säässä ulkoilmapuistossa viitisen tuntia, kaikkia puuhia emme silti ehtineet kokea. Nautimme puistosta ja kesämaanantaista lasten tahtiin.

Pojan suosikkeja olivat pomppulinnat, tytöllä hyppy juustomereen eli foameille Trampoliiniareenalla. Ylempänä rinteessä olevissa pitkissä pomppulinnoissa lapset viihtyivät kauan.

Rannekkeet käteen ja mars puuhiin! 🙂 Ystävällinen, asiakaspalvelusta vastaava Terhi Alastalo rohkaisi kokemaan kaikkia aktiviteetteja. Kuva: KivaaTekemistä.fi

PuuhaParkissa voi nauttia sekä omia eväitä että PuuhaParkin maukkaita antimia. Terhi kertoi, että suolaista on tarjolla parkkipaikan vieressä olevassa 2-kerroksisessa ravintolassa ja makeaa puolestaan lipunmyynnin kahvila-kioskissa. Vessat sijaitsevat seikkailuvuoren takana sekä rinteessä ladon takana.

Oli kiva huomata, että henkilökuntaa oli eri alueilla puistossa – niin Trampoliiniareenalla, Pomppulinnamaailmassa kuin Sporttikadulla ja tietenkin lipunmyynnissä ja kahvila-kioskissa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Majoituskohteita Booking.com Vihti – tai etsi alla olevaa karttaa loitontamalla.

Booking.com

Myös WINTER-Nallen seikkailuvuoren Kraaterihypyn voi tehdä vain henkilökunnan valvonnassa. Aivan aluksi suuntasimmekin vuorelle kiipeilemään ja myös vuoren uumeniin.

Vuoren uumenissa on kiintoisaa seikkailtavaa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Meille arkiaamupäivä sopi todella hyvin, niin puuhiin ei tarvinnut jonottaa. Trampoliiniareenaa valvova Jessi kertoi työn olevan kivaa rentoa tekemistä.

”Aika paljon kaikesta tykätään. Tässä foamit ovat suosittuja ja samoin polkuautoradasta tykätään paljon.”

Foameille eli vaahtomuovimereen eli juustomereen saa tehdä trampoilta etuperinvoltteja ja tietenkin tavallisia hyppyjä. Trampoliiniareena, joka on Suomen suurin ulkotrampoliinialue, vaatii omat trampoliini- eli jarrusukat. PuuhaParkista on saatavilla kivoja PuuhaPark-trampoliinisukkia hintaan 5 e/pari.

PuuhaPark on niin uusi, kesällä 2016 avattu Suomen uusin iso teemapuisto, että paikat ovat todella hyvässä kunnossa. Minulle oli yllätys, että polkuautorata oli ja on monen lapsen suosikki – myös yksi meidän suosikeista. Lapset pääsevät liikenteen makuun hyväkuntoisilla menopeleillä, joissa on myös käsijarru.

Jessin ja Trampoliiniareenan jälkeen suuntasimme pellen ja Peliteltan ohi kohti isoa Pomppulinnamaailmaa ylempänä kukkulalla. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Pomppulinnamaailmassa sai aikuinenkin istuskella ja nauttia kesäpäivästä rauhassa – ennen iltapäivän Sporttikadun aktiviteetteja – kun lapset viihtyivät varsinkin pitkissä seikkailupomppulinnoissa. PuuhaPark sopii tosi hyvin myös yli 10-vuotiaille.

PuuhaParkissa on Suomen eniten pomppulinnoja! Kuva: KivaaTekemistä.fi

Aurinkoa riitti, mutta päivämme oli aika tuulinen. Se virkisti puuhan ja peuhan tuoksinassa. Sitten tuli nälkä. PuuhaParkissa on hyvät pöydät ylärinteessä syödä omia eväitä ja mahdollisuus paistaa makkaraa.

PuuhaParkissa on iso alue sekä lato omien eväiden nauttimiseen ja makkaran paistoon. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Me suuntasimme ravintolaan, joka sijaitsee puiston ulkopuolella parkkipaikan lähistöllä. Alkukesästä on avoinna 2-kerroksinen klubiravintola terasseineen, jossa myös golfaajat pitävät taukoa ja nauttivat lounasta.

PuuhaPark sijaitsee samassa paikassa kuin Vihti Ski Center ja Vihti Golf. Maisemat ovat kauniita. Joni otti ruokatilauksemme vastaan. Maukkaat annokset kahdelle lapselle ja yhdelle aikuiselle juomineen ja kahveineen tekivät alle 40 euroa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Itse PuuhaPark on auki kesäaikaan 3.6.-11.8. joka päivä klo 10-19. Puuha-Buffet klubiravintolan oikealla puolella sijaitsevassa 1-kerroksisessa ravintolassa on tarjolla la 15.6. sekä joka päivä 24.6. – 12.8. klo 12-16, säävarauksella.

On myös huomattava, että on osa PuuhaParkin aktiviteeteista on auki säävarauksella. Meidän vierailun aikana ei ollut sellaisia puuhia, joihin olisimme halunneet, mutta jotka olisivat olleet suljettu. Aivan kaikki kymmenistä pomppulinnoista eivät olleet avoinna, mutta isoimmat ja kivoimmat olivat!

Sporttikadulla oli iltapäivällä nastaa ja tosi monta sporttia koettavana. PuuhaParkin Mika opasti jousiammunnassa, hyvä niin. Kuva: Kivaatekemistä.fi

Peliteltta ja Kraaterihyppy jäivät tällä kertaa kokematta, koska tarjolla oli niin paljon muuta kivaa tekemistä. Minulle oli kiinnostavinta Sporttikatu. Kokeilin yksin tai yhdessä lasten kanssa mm. tennissyötön nopeutta ja pesislyöntiä pitkän tauon jälkeen, jossa oli yhtä vaikeaa osua kuin ala-asteella mutta tuli niitä osumiakin! Samoin Fudisflipperiä, nyrkkeilyä säkkiä vasten, koripalloa – jota oli mahtava kokea myös Trampoliiniareenalla – jousiammuntaa ja lentissyöttöä tuli harjoiteltua. Sirkusteeman yksipyöräisessä luovutin nopeasti.

Lapset tykkäsivät mm. sumopainista ja telinevoimistelusta. Sporttikadun lähistöllä oli myös erikoisempia poljettavia menopelejä ja potkulautoja lasten koettavana – ja toki perinteinen hyväkuntoinen minigolf.

Erityisesti Sporttikatu on alueista sellainen, jossa aikuisen on hyvä olla pikkulapsen mukana vahtimassa, nauttimassa ja kokemassa. Lapsestakin on tosi kiva, kun aikuinen kokeilee eri juttuja yhdessä ja yksin. Kaikkea muuta kuin arkista!

Päivän päätteeksi oli mukava suunnata takaisin Tuusulaan. Kukaan ei ollut palanut – kiitos aurinkorasvan – ja ketään ei ollut puraissut punkki. Yksi puuhasukka löytyi vierailun jälkeen repusta ja toinen kameralaukusta. 🙂

PuuhaParkissa on myös Keppihevosareena ja paljon muitakin puuhia, joita koimme ja osa jäi ensi kertaan. Puuhiin voit tarkemmin tutustua puiston kotisivuilla ja tietenkin paikan päällä! Kuva: KivaaTekemistä.fi

🔸🔸

Yhteystiedot ja aukiolo

PuuhaPark – Vihti Resort
Jussinrinne 1
03250 Ojakkala, Vihti

Navigaattoriin: Vihti Ski Center

Majoituskohteita Booking.com Vihti – tai etsi alla olevaa karttaa loitontamalla.

Booking.com

Kohde on avoinna kesäkaudella 2.6. – 11.8.2019 joka päivä klo 10-19. Katso sen jälkeinen aukiolo kotisivuilta.

PuuhaParkin kotisivut
PuuhaParkin Facebook-sivut

  • Voit järjestää PuuhaParkissa myös lastensynttärit, polttarit tai yritystapahtuman.
  • PuuhaParkin alueella sijaitsee kahvila-kioski sisäänpääsyn yhteydessä.
  • PuuhaParkissa on ravintola, joka ei vaadi puistoon sisäänpääsyä. Puuha-Buffet noutopöydästä LA 15.6. klo 12-16 ja joka päivä 24.6 – 12.8.2019 klo 12-16. Säävaraus! (www)
  • Lisäksi alueella on klubiravintola, joka on avoinna joka päivä klo 8-20 ja ruokaa saa klo 11-18.30. (www)

Juttumme PuuhaParkista 2018 (www)

PuuhaPark on KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas.

🔸🔸

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää

KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa, seuraa Instagramissa tai tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi sopivasti n. 1 kuukauden välein.