Kiintoisia kohteita etsimässä: Merikarvia

Julkaistu:

19.07.2014
| Kirjoittanut:

Mericamping, Merikarvia

Mericamping, Merikarvia

Rauman jälkeen lähdimme ajelemaan Porin suuntaan. Alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän olisi ollut tarkoitus yöpyä Yyterissä ja tutustua mm. Kirjurinluotoon ja Reposaareen, mutta niin ne suunnitelmat vain muuttuvat ja päätimme jatkaa matkaa Merikarvialle hiukan rauhallisempiin maisemiin. Seuraava majapaikkamme oli Merikarvian Mericamping. Yöpyminen meidän perheeltä maksoi siellä 24 e/ yö.

Lankosken Kahvimylly

Lankosken Kahvimylly

Paikka vaikutti yllättävän rauhalliselta ja jopa hiljaiselta. Koimmekin sen heti omaksemme. Meidän lisäksi muita telttailijoita oli neljä. Asuntovaunuja ja -autoja oli sen sijaan runsaasti.

Telttapaikat sijaitsivat huoltorakennuksen ja wc-tilojen välittömässä läheisyydessä, mikä oli todella hyvä asia ja mikä parasta, myös leikkipaikka oli ihan telttamme vieressä. Lapset viihtyivät siellä todella hyvin, jopa niin hyvin, että heitä oli vaikea saada rauhoittumaan ja nukkumaan. Alueelta löytyi myös polkuauto- ja minigolfradat, beachvolley-kenttä sekä ihana hiekkaranta.

Mainos: Tilaa tästä uutiskirjeemme, johon kokoamme sisältömme kohokohdat parin viikon välein. Tilaajana olet mukana kuukausittaisissa arvonnoissa: lippupaketteja, tuotepalkintoja.

Lankosken vanha kiviholvisilta

Lankosken vanha kiviholvisilta

Seuraavana päivänä lähdimme tutkimaan, mitä kivaa tarjottavaa Merikarvialla olisi lapsille. Lyhyeksi jääneet yöunet, uintireissu ja hyvä ruoka saivat aikaan sen, että lapset nukahtivat autoon miltei heti sen jälkeen, kun olimme ajaneet ulos leirintäalueen portista.

Niinpä päätimme ajella hiljakseen Lankosken suuntaan ja katsoa, mitä sieltä löytyisi. Löysimme vanhan Kahvimyllyn, jonka yhteydessä toimii nykyään kahvila ja pieni lahjapuoti. Myllyn lähistöllä on toistasataavuotias Museosilta, joka lukeutuu alueen komeimpiin nähtävyyksiin. Lankoskella on myös luontopolku, joka sopii pituuden ja maaston puolesta myös pienemmällä väelle.


KivaaTekemistä.fi -palvelulla löytyy helposti lähellä olevat kohteet

KivaaTekemistä.fi -palvelulla löytyy helposti lähellä olevat kohteet


Kahvimyllyn pihalla katsoimme näppärästi KivaaTekemistä.fi –palvelustamme, että lähistöllä sijaitsee myös Koivuniemen Herran MuuMaa -kotieläintila. Kurvasimme autolla pihaan ja tuskin ennätimme edes kissaa sanoa kun rempseä tilan emäntä tuli ja rengasti meidät rannekkeilla ja ojensi lapsille pussilliset näkkäriä, joilla sai ruokkia eläimiä. Lapset saivat myös MuuMaa-passit, joihin tuli kerätä leimoja eri toimintapisteistä.

Ensimmäisenä vuorossa oli lypsytuokio, jossa lapset pääsivät kokeilemaan lypsämistä ”ihan oikeasti” ja tekemään kaakaota itse lypsämästään maidosta. Juniorimme tosin innostui kauhomaan kaakaojauhetta mukiinsa niin paljon, ettei maidon mausta ollut enää tietoakaan. Kun kaakaot oli saatu juoduksi, talon isäntä huuteli lapsia traktoriajelulle. Ajelulla kierrettiin MuuMaan ympäri ja samalla näimme, mitä eläimiä tilalla oli ja mitä kaikkea siellä oli mahdollista tehdä. Tekemistä riitti keppihevosradasta frisbeegolfiin ja näkyipä siellä pikkumiesten mieleen oleva polkutraktoribaanakin.

– Helpota lomaasi. Kokeile hakupalvelua myös kännykällä: www.kivaatekemistä.fi


Suloiset MuuMaan vasikat

Suloiset MuuMaan vasikat

MuuMaassa sai peuhata myös heinien keskellä Heinähyppelyssä. Se lysti loppui kuitenkin lyhyeen kun esikoisemme sai siellä pienen haavan isovarpaaseen. Kotona sitä olisi itketty pitkä tovi, mutta MuuMaassa oli ehdittävä – vaikka konkaten – päivän päättävälle kanalakierrokselle, jossa lapset saivat etsiä ja kerätä kanojen, kalkkunoiden ja viiriäisten munia. Tällä kertaa polttariporukka oli kuitenkin ehtinyt kahmia lähes kaikki munat juuri ennen lasten kierrosta…

Sitten olikin jo aika lähteä takaisin leirintäalueelle. Paljon jäi vielä näkemättä ja kokematta, mutta eipä siellä olisi ilman kiukkua pystytty enää olemaankaan.

MuuMaan isännän traktoriajelulla

MuuMaan isännän traktoriajelulla

Kiintoisia kohteita etsimässä -reissublogi jatkuu viikonlopun ajan. Huomenna on vuorossa Vaasa ja salaperäinen Kaskinen.