Kiintoisia kohteita etsimässä: Kaskinen ja Vaasa

Julkaistu:

20.07.2014
| Kirjoittanut:

Kaskisten Vierassataman kahvila

Kaskisten Vierassataman kahvila

Sunnuntaina lähdimme ajelemaan Merikarvialta Vaasaa kohti. Matkalla poikkesimme pikaisesti Kaskisissa, jonka olimme valinneet palvelussa helmikuun kohteeksi. Tämä ”rauhaa rakastavien saarikaupunki” loisti sinäkin aurinkoisena kesäpäivänä rauhallisuudellaan.

Mainos: Tilaa tästä uutiskirjeemme, johon kokoamme sisältömme kohokohdat parin viikon välein. Tilaajana olet mukana kuukausittaisissa arvonnoissa: lippupaketteja, tuotepalkintoja.

Butik Wasa Bankin sielu, Leila Leinonen

Butik Wasa Bankin sielu, Leila Leinonen


Kävimme Kaskisten vierasvenesatamassa vohvelikahveilla ja sen jälkeen Suomen ihanimpien putiikkien joukkoon valitussa Butik Wasa Bankissa. Putiikista löytyy monenmoista kaunista ostettavaa, erityisesti Leilan suunnittelemat pellavaesiliinat, joihin on yhdistetty vanhoja ruotsalaisia seinävaatteita ja pyyheliinapeitteitä. Putiikin yhteydessä oleva omistajaperheen koti on ehdottomasti upein näkemistäni. Talon piharakennuksessa on mahdollisuus myös Bed & Breakfast -majoitukseen.


Ilta-auringon valaisema Top Camping Vaasan uimaranta

Ilta-auringon valaisema Top Camping Vaasan uimaranta

Top Camping Vaasan leikkipaikka ja taustalla keittiörakennus

Top Camping Vaasan leikkipaikka ja taustalla keittiörakennus

Ihastusten huokausten laannuttua lähdimme jatkamaan matkaa kohti seuraavaa määränpäätämme, TopCamping Vaasaa, joka on yhteistyökumppanimme Bloggaava Karavaanari -sarjassa. Tällä kertaa yövyimme mökissä. Mökki oli pieni, mutta juuri sopivan kokoinen meidän perheelle, koska kävimme siellä vain nukkumassa ja sieltä löytyi kaikki tarpeellinen. Meidän kaltaisille aktiivilomailijoille suuremman mökin vuokraaminen olisi vain rahan tuhlausta.

Tämä Vaasan Vaskiluodossa sijaitseva leirintäalue oli yllättävän rauhallinen. Alueelta löytyi kiva leikkipaikka, joka oli älykkäästi sijoitettu keittiörakennuksen viereen. Leikkipaikassa oli myös pomppulinna (!) ja jopa kuntoilupisteitä aikuisille.

Keittiörakennuksessa oli useita kodikkaita pikkukeittiöitä, jossa mekin valmistimme ja söimme aamiaisen, sekä kiitettävän paljon muita ruokailutiloja, sisällä ja ulkona terassilla. Yhtä kattaviin emme muualla törmänneet. Laina-astioita siellä ei kuitenkaan ollut, mutta se ei meitä haitannut, koska meillä oli omat mukana. Ulkopuolelta löytyi myös useita kaasugrillejä, jotka olivat vapaasti käytettävissä.

Vesipuisto Tropiclandia

Vesipuisto Tropiclandia

Kylpylä Tropiclandia

Kylpylä Tropiclandia

Ranta-alue Top Camping Vaasassa oli niin ikään mitä mainioin lapsiystävällisine rantoineen ja leikkipaikkoineen. Alueelta olisi löytynyt paljon muutakin, muun muassa polkuauto- ja minigolfradat, mutta niitä emme ennättäneet testata.

Viimeisenä päivänä kävimme kylpylä ja vesipuisto Tropiclandiassa. Väkeä oli kohtalaisesti ja lapsilla oli sopivasti tilaa polskutella. Ulkona sijaitseva pienten lasten peuhuallas oli tosi kiva ja vesikin oli lämmintä.

– Helpota lomaasi. Kokeile hakupalvelua myös kännykällä: www.kivaatekemistä.fi

Keltainen kierreliukumäki oli sopiva myös lapsen kanssa laskettavaksi. Sisällä oleva sen sijaan soveltuu mielestämme vain uimataitoisille, koska ulostulon kohdalla vesi on syvempää.

Oleskelu Vaasassa jäi harmittavan lyhyeksi, koska tekemistä olisi riittänyt todella paljon. Paluumatkalla meille sattui todella huono sää: raju ukonilma ja vettäkin satoi niin paljon, ettei eteen nähnyt.

Aiemmat Kiintoisia kohteita etsimässä -blogit: Rauma 18.7., Merikarvia 19.7.