Kesäloman riemua lapsille ja aikuisille – Festivaaleja ja keskiaikaisia markkinoita!

Julkaistu:

30.06.2016
| Kirjoittanut:

Kirjoittaja: Reetta-Liisa Reijonen

Täältä tulevat heinäkuun 2016 tapahtumatärpit! Heinäkuu on perinteinen lomakuukausi, jolloin Suomen luontokin pistää parastaan. Silloin onkin erityisen mukavaa tehdä vaikka koko perheen voimin jotain hauskaa, ja lapsille suunnattuja tapahtumia on nyt yllin kyllin. Onneksi tekemistä löytyy joka puolelta – tähän olemme koonneet parhaita menovinkkejä!

Lapset, ja miksei toki myös aikuisetkin, rakastavat vauhtia ja värikkäitä laitteita. Suunnaksi kannattaa ottaa Tuuri ja Tivoli Sariola! Tivoli Sariola on suomalainen perheyritys, jolla on jo yli sadan vuoden kokemus hauskanpidosta ja huvittelusta. Täällä et pääse tylsistymään!

1.7.–7.8. Tivoli Sariola, Alavus

tivolisariola
Kuva: http://tivolisariola.fi/fi/medialle/

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 1.7-2.7 lapset viihtyvät erityisen hyvin myös Fiskarsissa. Luvassa on muun muassa keppihevosten ja puuveneiden valmistusta luonnon kierrätysmateriaaleista, jättisaippuakuplia, kotieläinpiha ja poniratsastusta sekä vauvoille ja taaperoille värikylpyjä.

1.-2.7. Lasten Luovat Pajat , Fiskarsin ruukki

Muita kivoja tapahtumia koko perheelle ovat esimerkiksi Turun Keskiaikaiset markkinat ja lasten oma kaupunkifestivaali Skidit Festarit Helsingissä.

30.7. Skidit Festarit, Helsinki
30.6.-3.7. Keskiaikaiset markkinat, Turku

Keskiaikaiset-markkinat-3-Kuvaaja-Sami-Maanpää
Keskiaikaiset Markkinat, kuva: keskiaikaisetmarkkinat.fi, kuvaaja: Sami Maanpää

**
TUTUSTU ”Perheen kiertomatka omalla autolla: Muumimaailma – Ahvenanmaa – Helsinki” -pakettiin tästä.
Matkapaketin on suunnitellut ja tuottanut kotimainen SkafurTour -matkatoimisto yhteistyössä KivaaTekemistä.fi -palvelun kanssa. Varaa omasi kesä-elokuulle 2016 ja koe Etelä-Suomen parhaat perhekohteet sekä Ahvenmaan uusi, monipuolinen SmartPark ja Kastelholman linna.

**

Aikuisille Fiskarsista löytyy olutfestivaalit Beer camp Fiskars. Se on paikallisten, pienten panimoiden oma tapahtuma, jossa nautitaan artisaanioluista, siidereistä sekä herkullisesta ruoasta.

1.–2.7. Beer Camp, Fiskars

Liikunnasta kiinnostuneille löytyy heinäkuussa esimerkiksi nuorten jalkapallopelejä Helsinki Cupin tiimoilta sekä Beach Volley -tapahtuma, Helsingissä sekin.

11.-16.7. Helsinki Cup
23.-24.7. Beach Volley, Helsinki

Heinäkuun puolessa välissä Hyrynsalmella järjestetään Suopotkupallokilpailu. Se on ehdottomasti jotain, mitä ei ihan joka päivä pääse ihastelemaan tai jopa kokeilemaan. Jos tavallisuudesta poikkeavat tapahtumat ovat sinun suosikkejasi, on heinäkuussa tarjolla myös Eukonkannon MM-kisat Sonkajärvellä ja kesäpilkkitapahtuma Pilikkiviikko Pudasjärvellä!

1.-2.7. Eukonkannon MM-kisat, Sonkajärvi
15.-16.7. Suopotkupallo, Hyrynsalmi
25.-31.7. Pilikkiviikko, Pudasjärvi

Heinäkuussa meitä hemmotellaan toden teolla musiikilla. Erilaisia musiikkitapahtumia ja festivaaleja on lukuisia ympäri Suomea. Vantaalta löytyy etenkin nuorten suosima Tikkurila Festivaali, jossa esiintyy kotimaisia huippunimiä, kuten JVG, Sanni, Elastinen, Anna Abreu ja Antti Tuisku!

22.-23.7. Tikkurila Festivaali, Vantaa

tf2015_anttituisku_hannatyrvainen_low-3174
Kuva: Tikkurilafestivaali.fi

**
TEE LOMASTASI HELPOMPI. WWW.KIVAATEKEMISTÄ.FI -PALVELU ON UUDISTUNUT KESÄKUUSSA 2016. TUHANSIA SUOMEN PARHAITA KOHTEITA MAKSUTTA MYÖS KÄNNYKÄSSÄ.
**

Ainutlaatuisen ja hauskan tapahtuman puolestaan löydät heinäkuussa Hankasalmelta. Siellä järjestetään nimittäin jo 21. kerran Kihveli Soikoon! -festivaalit. Myös Raumalla päästään nauttimaan musiikin voimasta IskelmäKesä Rauman tiimoilta. Esiintyjinä on koko kansan suosikkeja, kuten Paula Koivuniemi ja Jari Sillanpää.

15.-17.7. Kihveli Soikoon! Hankasalmi
28.-30.7. IskelmäKesä Rauma

Raumalla vietetään IskelmäKesän lisäksi jälleen kerran perinteikästä Pitsiviikkoa heinäkuun viimeisellä viikolla. Tekemistä ja tapahtumia löytyy ympäri kaupungin, viikon jokaisena päivänä! Kaikki ovat tervetulleita viihtymään – niin lapset ja nuoret, kuin aikuiset sekä pitsivieraatkin.

23.-31.7. Pitsiviikko, Rauma

Kivaa tekemistä koko perheelle

2.-3.7 Kalarantapäivät, Kaskinen
17.6-26.8 Hangan lava – Lavatanssit, Hankasalmi
10.-31.7. Hakaniemen Sunnuntaikirppis, Helsinki
17.7. Vanhat autot, mopot, pyörät ja muut Wanhat Wärkit, Lohja
28.-31.7. Kotkan meripäivät
21.6.-14.8. Museokylä, Hankasalmi
26.6.-27.8. 1700-luvun meriseikkailu tykkisluuppi Dianalla, Helsinki

Musiikkitapahtumia

8.-9.7. Summer Up -festivaali, Lahti
8.-10.7. Ruisrock -festivaali, Turku
3.7.-2.8. Savonlinnan Oopperajuhlat
8.-12.7. Tangomarkkinat, Seinäjoki
28.-30.7. Solar Sound -festivaalit, Seinäjoki

Näyttelyt

11.6.-11.9. Yksi tarina -valokuvanäyttely, Helsinki
29.1.-14.8. Jääkauden jättiläiset, Tampere

Heinäkuun tapahtumatärpit kokosi kesätyöntekijämme Reetta-Liisa Reijonen.
Jos haluat teettää meillä kohdearvioita Suomen laadukkaimmista käyntikohteista, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Suurin osa kesän 2015 kampanja-asiakkaistamme teki kävijä- tai myyntiennätyksen. Lue lisää.

KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.