Kaikille avoin sähkömotocross laajenee Raisioon

Julkaistu:

29.11.2015
| Kirjoittanut:

Electric Arena, Kirkkonummi. Sari (vas.) ja Henri lähdössä radalle. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Electric Arena, Kirkkonummi. Sari (vas.) ja Henri lähdössä radalle. Kuva: KivaaTekemistä.fi

KivaaTekemistä -tiimi selvitti syyskuussa, millaista on sähkömotocross vasta-alkajan näkökulmasta. Testasimme lajia Kirkkonummen Masalan ulkoradalla Kehä 3:n kupeessa.

Nyt talvikaudella yrittäjä Jyri Leinosen luotsaama Electric Arena laajentaa toimintansa Raision sisäluolaan TSMU Extreme Areenalle. Leinonen toimii näin yhteistyössä Turun Seudun Moottoriurheilijoiden ry:n (TSMU) kanssa.

Jyri Leinonen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Jyri Leinonen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Ainutlaatuinen sisäareena lajin harrastamiseen sai alkunsa TSMU:n puheenjohtajan Harri Riitamon ja muiden seura-aktiivien toimesta keväällä 2013. Entinen vedenpuhdistamo, louhittu maanalainen tila, viritettiin moottoriurheiluun sopivaksi ajamalla rakennustyömailta sopivaa maa-ainesta radan pohjaksi.

Extreme Arena, Raisio. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Extreme Arena, Raisio. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Luolassa on ilmanvaihto, mutta nyt lajia voi kokeilla Raisiossa myös sähkömoottoripyörällä. Se on varsinkin luolaolosuhteissa täysin eri laji meluttomuuden ja päästöttömyyden myötä. Luolassa on hyvät ja kuivat olosuhteet ympäri vuoden. Lämpötila on tasaisesti noin 12 astetta.

Electric Arenan Jyri Leinonen tuo talveksi KTM Freeride E -sähkökäyttöiset motocrosspyörät varusteineen Masalasta Raisioon. Jyri kertoo, että lajiin voi tutustua perehdytyspäivän tai peruskurssin kautta kokoamalla erimerkiksi sopivan kaveri- tai yritysporukan.

Perusasioiden oppimisen jälkeen laji onnistuu myös omatoimisesti. Vieraillessamme Raisiossa SM-tason motocross-harrastaja Patrik Raittala, 19, esitteli meille areenaa. Hän sanoi, että radalla samantaitoiset ajavat kerrallaan, korkeintaan 6-7 yhtä aikaa. Aloittelijan kannattaa lähteä rauhassa liikkeelle omien taitojensa mukaan.

Patrik Raittala. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Patrik Raittala. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Raision TSMU Extreme Areena on kooltaan 120 x 15 metriä ja radan kokonaispituus on noin 400 metriä. Tila on reunustettu vanerilevyillä. Rataa kunnostetaan säännöllisesti, jotta se säilyy ajokuntoisena.

Katsomoalueelta on hyvät näkymät radalle. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Katsomoalueelta on hyvät näkymät radalle. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Millaista on sähkömotocross?

Masalan Electric Arenalla syyskuussa olosuhteet olivat sateiset. Se ei menoa haitannut. Kun lajiin pääsi sisään, alkoi kiinnostaa myös ajanotto. Paraneeko aika kierros kierrokselta? Jyri suosittelee ajanottoa vasta 4-5 ajokerran jälkeen.

Electric Arenan ulkorata, Kirkkonummi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Electric Arenan ulkorata, Kirkkonummi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sähkömoottoripyörässä on kolme tehoaluetta ja meille riitti aivan hyvin ensimmäinen eli helpoin. Kuten Masalassa myöskään Raisiossa hyppyreistä ei tarvitse hyppiä, vaan ne voi ajaa läpi. KivaaTekemistä -tiimin Sarin mielestä Raision rata näytti vasta-alkajalle hieman vaativammalta kuin Masalan rata. Jyrin mukaan Raision rata on teknisempi.

Minä puolestaan yllätyin siitä, että Raision pitkulaisella radalla on leveyttä enemmän kuin mitä kuvista saattoi päätellä. Edestakaiset radat on erotettu toisistaan keltaisilla merkkipaaluilla.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Ajoasento motocrossissa on vähän etupainoinen ja suorilla mielellään seistään pyörän päällä polvet joustaen. Kaarteissa istutaan. Lue lisää Masalan Electric Arenan kokemuksestamme tästä.

**
Tutustu Electric Arenan sähkömotocrossiin Raisiossa. Saat KivaaTekemistä -seuraajana 10 prosentin alennuksen listahinnoista joulukuusta 2015 tammikuuhun 2016. Ilmoita meille nimesi ja ryhmäsi arvioitu koko tästä, niin välitämme tiedot Electric Arenalle alennuksen saamiseksi.

Varaa sen jälkeen aika tästä tai s-postilla jyri.leinonen(a)elmotion.fi tai soita ja kysy Jyriltä 040 160 8072.

Ennakkovarauksella 30 minuutin ajokerta KivaaTekemistä -alennus huomioituna 43 euroa + ajoturva 5 euroa.
Ryhmät 380 euroa / 1 tunti (8-10 hlöä) + ajoturva 5 euroa/hlö.
**

Yhteystiedot

Electric Arena / Elmotion Oy
Eteläinen salmitie 1
Kirkkonummi
(Länsiväylä / Kehä 3)

TSMU Extreme Areena
Puhdistamonnousu
21110 Raisio
Lisätietoa Raision sisäradasta ja säännöt: TSMU:n kotisivut

Electric Arenan kotisivut ja aukioloajat
Electric Arena Facebookissa

Puh. 040 160 8072

**
Electric Arena on KivaaTekemistä -palvelun Tähtikohde ja yhteistyökumppani.

Jos haluat teettää meillä kohdearvioita Suomen laadukkaimmista käyntikohteista, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi.

***
KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.