Huhtikuun tapahtumatärpit: Kevätmessuja, salsafestareita ja kivaa pääsiäistekemistä!

Julkaistu:

05.04.2017
| Kirjoittanut:

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kevään tapahtumatarjonta ilahduttaa monin tavoin. Huhtikuun tapahtumien ehdottomiin valopilkkuihin kuuluvat Vantaan suosituissa perhekohteissa, Tiedekeskus Heurekassa ja sisäaktiviteettipuisto Superparkissa järjestettävät tapahtumat, joihin on pääsy ainoastaan aikuisilla. Kuinka monet kerrat sitä onkaan tullut mietittyä, miltä tuntuisi kokeilla joitakin lapsena koettuja juttuja uudelleen.

Muuta kivaa aikuisille löytyy mm. tanssin parista. Miltä kuulostaisi Salsafestarit – kolme päivää tiukkaa treeniä Helsingin parhaissa tanssistudioissa, sekä neljä yötä kuumia lattaribileitä – tai We Love Helsinki Vapputanssit, jossa voi tanssahdella fiiliksen mukaan neljässä eri tilassa? Pelkkä ajatuskin saa jalan vipattamaan.

Ei pidä myöskään unohtaa Helsingin Wanhassa Satamassa järjestettäviä Kahvifestareita, Tampereen Taidesuunnistuksesta puhumattakaan. Taidesuunnistuksessa on mahdollisuus päästä tapaamaan taiteilijoita töidensä äärellä heidän omissa ateljeissa.

Tässä sinulle KivaaTekemistä -tiimin poimimat kiinnostavimmat tapahtumat huhtikuussa 2017. Alla lisätietoja myös edellä mainituista tapahtumista.

TAPAHTUMIA AIKUISTEN MIELEEN

6.4. Superpark Vantaa: Aikuisten ilta (www)
Luvassa lajikokeiluja ja hauskaa vaihtelua omaan treeniin! Trampoliini-ekspertti paikalla jakamassa tärppejä hyppyihin ja temppuihin. Oppeja aloittelijoille ja syventäviä vinkkejä edistyneille.

7.4. Jokipiin Pellavan Tehtaanmyymälä: Ilta naisille, Kurikka (www)
Valmista itsellesi koru – ohjaaja paikalla! Tarjoilua, tuote-esittelyä, tarjouksia, arvontaa. Menossa mukana Taitopuoti Paperinauha, Kenkäkauppa Kenkäri ja Kahvila Kropsu!

8.4. K18: Eläimellistä menoa! -teemailta aikuisille klo 18–23, Vantaa (www)
Illan aikana pohditaan eläinten sosiaalisuutta, pariutumista ja lisääntymistä aina dinosauruksista perhosiin saakka. Valmistaudu tapahtumaan sonnustautumalla soidinasuun ja ota haltuun soidintanssitunnilla eläinten soidintanssien kuumimmat liikkeet. Suomen kimaltavin meikkitaiteilija Glitternisti loihtii paikan päällä yleisölle upeita glittermeikkejä. Body painting -artisti Tanja Viitanen luo malleille upeita eläimellisiä maalauksia. Sitovaa rakkautta -työpajassa tehdään rannekkeita, jotka voi halutessaan kiinnittää yhteen sitoutumisen merkiksi.

**
Olemme nykyään myös LikeFinland.com. Jos haluat, että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Lue lisää
**

8.4. Gumbostrand Konst & Form: Netta Tiitinen, 10 vuotta paletilla – Tarinoita taulujen taustalla, Sipoo (www)
Tarinoita kymmenen vuoden ajalta -presentaatio ja taiteilijan opastettu näyttelykierros klo 14-16.
Netta Tiitisen 10-v. Juhlanäyttely esillä Gumbostrandissa 28.5. saakka.

21.-23.4. Helsinki Coffee Festival (www)
Kevään kuumimmassa tapahtumassa pääsee maistelemaan ja etsimään uusia suosikkikahveja eri puolilta maailmaa. Tapahtumassa oppii kaiken kahvista, muun muassa valmistamaan kahvia erilaisilla menetelmillä, tunnistamaan erilaisia makuvivahteita ja makupareja sekä huoltamaan ja puhdistamaan laitteita.

21.-22.4. Fashion Stock Sales (www)
Fashion Stock Sales on Helsingin Ylioppilastalolla järjestettävä 2-päiväinen tapahtuma, joka kerää saman katon alle Helsingin suosituimmat jälleenmyyjät ja valikoidut suunnittelijat myymään vaatteita, kenkiä ja asusteita.

22.-23.4. Taidesuunnistus, Tampereen seutu (www)
Taidesuunnistus-viikonloppuna yleisöllä on mahdollisuus vierailla ateljeissa, työtiloissa, gallerioissa ja muissa näyttelypaikoissa tapaamassa tekijöitä työnsä äärellä. Yleisö voi kysellä, keskustella taiteesta, ostaa teoksia tai vain ihastella paikallista osaamista. Tapahtuman aikana kaikkiin kohteisiin on vapaa pääsy.

21.-23.4. Break Sokos Hotel Koli: Liekehtivä parisuhdeviikonloppu Kolilla, Lieksa (www)
Vastatkaa Kolin kutsuun ja tulkaa viettämään rentouttava viikonloppu upeissa maisemissa, ottamaan irtiotto arjesta ja samalla päivittämään parisuhteenne suuntaa haluamaksenne. Viikonlopun vetäjänä toimii ratkaisuvalmentaja ja parisuhdeneuvoja Heikki Harju. Ilmoittautuminen 7.4.2017 mennessä.

Gumbostrand Konst & Form, Sipoo. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Gumbostrand Konst & Form, Sipoo. Kuva: KivaaTekemistä.fi

TANSSIA

6.4. Koko Suomi tanssii: Avoin tanssihaaste-työpaja, Helsinki (www)
Koko Suomi tanssii -koreografi Panu Varstala opettaa nykytanssikoreografiansa kaikille halukkaille! Työpaja on osa tanssitapahtuma ApinaFest! -ohjelmaa. Vapaaehtoinen osallistumismaksu.

13.-17.4. Baila Baila Salsa Festival 2017, Helsinki (www)
Baila Bailan Salsa Festival on Suomen suurin salsatapahtuma! Festivaali kerää yhteen niin vannoutuneet salsan harrastajat kuin ensikertalaisetkin ympäri Suomea ja Eurooppaa. Salsa Festival 2017 tarjoaa kolme päivää huikeita workshopeja Helsingin parhaissa tanssistudioissa, sekä neljä yötä kuumia lattaribileitä Stadin parhaissa menomestoissa.

30.4. We Love Helsinki Vapputanssit 2017 (www)
We Love Helsinki Vapputanssit koko Korjaamon täydeltä neljässä eri tilassa! Romanttisessa vaunusalissa tanssitaan perinteiseen tyyliin vanhojen puuraitiovaunujen keskellä. Kulmasalin valtaa Kreba-Disco kotimaisilla kuumilla pop- ja rock-klassikoilla, huumaavalla suomi-discolla, nostalgisimmilla nuoruushiteillä ja muilla Vapun henkeen sopivilla yllätyksillä. Korjaamon Vintiltä löytyy suosittu Salakapakka, jossa sukelletaan kieltolain villeihin vuosiin riehakkaassa speakeasy-tunnelmassa. Juhlavierailta toivotaan avointa mieltä sekä juhlavaa ja huoliteltua pukeutumista perinteiseen tyyliin.

Orimattilan Kehräämön tanssit (www)
to klo 14-17.30 ja su klo 17-21.30

Pirilän Kukkatalo, Tuusula. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Pirilän Kukkatalo, Tuusula. Kuva: KivaaTekemistä.fi

KEVÄISIÄ MESSUJA JA MARKKINOITA

9.4. Teurastamon Pääsiäismarkkinat, Helsinki (www)
Mukaan valitut parikymmentä myyjää tarjoavat laadukkaan kattauksen koruja, paperituotteita, kukkia, kodin sisustustuotteita sekä tietysti pääsiäisen herkkuja. Osana markkinoita järjestetään Flavour Studiossa artesaanisuklaan myyntitapahtuma Suklaarasia, jossa suomalaiset huippusuklaanvalmistajat myyvät tuotteitaan saman katon alla. Alueen yrittäjien tuotteista ainakin Jädelinon jäätelöä on saatavilla. Markkinoilta löydät myös Helsingin kahvipaahtimon kahvia ja Osmian saippuoita.

6.-9.4. Kevätmessut 2017: Oma Koti – OmaMökki – Kevätpuutarha – Sisusta! – Lähiruoka & Luomu, Helsinki (www)
Kevään suloisimmassa suurtapahtumassa virittäydyt kevättunnelmiin ja nappaat tuoreimmat vihervinkit puutarhaasi, maistuvimmat yrtit parvekkeellesi, viimeisimmät remontointi- ja sisustusideat kotiisi ja makoisimmat lähi- ja luomuruokaherkut lautasellesi! Messuilla tavattavissa myös Karkkila ja kaupungin uusi matkailusivusto VisitKarkkila.fi.

5.-7.4. Pop up Pääsiäiskauppa, Helsinki (www)
Pääsiäispöytään lammasta, hilloja, mämmiä ja tietysti suklaata. Muun muassa kaikkea tätä on saatavilla suoraan tuottajilta, kun ruokaasuomesta.fi ja MTK tuovat lähiruoan tuottajia Helsingin Forumiin pop up pääsiäiskauppaan! Tule tapaamaan tuottajia, ostamaan lähiruokaa pääsiäispöytään ja tutustumaan verkkokauppaan. Voit tilata pop up -myymälän tuotteita myös ennakkoon ja noutaa ne myymälän aukioloaikoina.

Tytyrin Elämyskaivos, Lohja. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tytyrin Elämyskaivos, Lohja. Kuva: KivaaTekemistä.fi

**
Uusi kesän 2017 yhteistyökumppanimme on Matkakeisari.fi. Matkakeisari on julkisen liikenteen hakukone, josta löydät helposti ja nopeasti edullisen ja turvallisen kotimaan joukkoliikennevaihtoehdon Kivaa Tekemistä Tähtikohteeseen (haluamallesi paikkakunnalle) junalla tai bussilla.
**

KIVAA TEKEMISTÄ KOKO PERHEELLE

6.4. Heurekan Ideaverstaan pääsiäistyöpaja: Pajunvitsojen tuunausta (www)
Tule tuunaamaan pajunvitsoja Heurekan ja Sinellin yhteisessä pääsiäistyöpajassa! Tuo mukana oma pajunoksasi, pääset koristelemaan sen asiantuntijoiden opastuksella. Perinteisten koristeiden lisäksi voit kiinnittää siihen LED-valoja, joten voit virpoa vaikka pimeässä! Pajaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Työpaja kuuluu Heureka-lipun hintaan. Pääsiäistyöpajojen aikataulut: to 6.4. klo 15:00 – 20:00

15. – 16.4. Tytyrin Pääsiäiskierrokset, Lohja (www)
Uudistuneeseen Tytyrin Elämyskaivokseen pääsee pääsiäisenä tutustumaan ylimääräisillä yleisökierroksilla. Pääsiäisen kaivoskierroksilla tutustutaan oppaan johdolla Elämyskaivoksen maanalaiseen maailmaan, uusiin näyttelyihin, ja lastenmaailmaan. Kaikille Elämyskaivoksen Pääsiäisseikkailun selvittäneille on luvassa pääsiäisyllätys. Huom! Tytyrin kaivosmuseossa on +8 astetta lämmintä sekä kypärä pakko. Kypärät tulevat kaivoksen puolesta. Kierrokset: klo 11:00, 11:15 ja 11:30 & 13:00, 13:15 ja 13:30. Kesto: 1h

12.-19.4. Pikku-Huippu Espoon Sellossa (www)
Pikku-Huippu tarjoaa pienille mahdollisuuden suureen seikkailuun ihan oikeissa kiipeilyvarusteissa. Seikkailu Pikku-Huipussa sopii noin 3−10-vuotiaille edellyttäen, että lapselle sopivat lasten kiipeilyvaljaat. Minimipituusraja on metri. Metrinmittaiselle askelmat ovat vielä aika suuria, mutta koska Pikku-Huipun rata kulkee noin puolentoista metrin korkeudella, vanhemmat pystyvät avustamaan lastaan vierestä.

14.-17.4. Flamingo Spa:n pääsiäinen, Vantaa (www)
Ohjelmassa mm. Mingon vierailu Vesipuistossa, Wibit-Kisa, Pellehyppykilpailu, jumppia sekä viestikisoja uimataitoisille ja perheen pienimmille. Lisäksi voit metsästellä tipuja Vesipuistossa.

15.4. Koko perheen Pääsiäiskokkotapahtuma, Kaskinen (www)

Sälgrundin majakka, Kaskinen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Sälgrundin majakka, Kaskinen. Kuva: KivaaTekemistä.fi

15.-16.4. Avoimet ovet Haltialan tilalla, Helsinki (www)
Kaikki emät ovat nyt karitsoineet joten vauvoja pääsee katsomaan pääsiäisenä. Lampola on avoinna 15.-16.4. klo. 11-18. Henkilökunta ottaa vieraita sisään lampolaan osissa, jotta kaikki halukkaan pääsevät kunnolla näkemään karitsat.

16.4. Vernissan ilmainen Koko perheen Pääsiäisdisco, Vantaa (www)
Koko perheen Pääsiäisdisco avaa ovensa kaikille 0-17 vuotiaille lapsille sekä vanhemmille. Teemana on pääsiäisteemaiset naamiaiset joten jäämme odottamaan millaista noitaa ja vuorenpeikkoa paikalle saapuu. Tapahtuma on päihteetön. Tarjolla: ★LIVE Artisti ★DJ AND! + Friends ★Tanssishow ★Discovalaistus ★Pomppulinna ★Askartelupiste (munanmaalausta yms..) ★Kasvomaalausta

19.4. Uusikaupunki 400 vuotta (www)
Syntymäpäiväjuhlat & Lasten Uki –katuteatterijuhla

21.-23.4. Lapsimessut, Helsinki (www)
Lapsimessut on Pohjoismaiden suurin koko perheen tapahtuma! Tapahtuma on suunnattu perheen perustamista suunnitteleville, odottajille ja kaiken kokoisille perheille isovanhempineen. Tule mukaan tekemään tarvikehankintoja, hankkimaan vinkkejä arjen helpottamiseen sekä seuraamaan viihdyttävää ja vauhdikasta ohjelmaa. Mukana yli 180 näytteilleasettajaa!

22.4. Hämeenkylän kartanon Open House ja puistokirppis, Vantaa (www)
Maksuton puistokirpputoritapahtuma ja Open House tilaisuus kartanon piha-alueella. Tule myymään tavaroitasi auton peräkontista, omalta pöydältä tai viltiltä. Paikat annetaan tulojärjestyksessä klo 9.00 alkaen. Lapsille on hevosajelua ja Kartanon Tarinapolku-ohjelmaa, jossa kierretään aluetta ja kerrotaan kartanon historiasta eri tehtävärasteilla. Lauantaibrunssi on tarjolla klo 11 – 15, hintaan 25€/ hlö ja päivän kunniaksi perheen lapset alle 12 v syövät ilmaiseksi maksavan aikuisen seurassa.

6.4. SEA LIFE Helsinki: Jurassic Seas -näyttelyn avajaiset (www)
Matkusta ajassa yli 144 miljoonaa vuotta taaksepäin ja tutustu jurakauteen!

LOMAKESKUSTEN PÄÄSIÄISOHJELMAA

13.-16.4. Tahkon Pääsiäinen, Kuopio (www)
Tahkolla vietetään pääsiäistä monenmoisen mukavan tekemisen parissa: hiihtoa, huippuesiintyjiä ja karnevaalimeininkiä koko piiiitkän viikonlopun ajan. Pääsiäisen tähtiesiintyjinä mm. Klamydia, Kotiteollisuus, Eveliina ja Rähinä Special: Brädi, Spekti & Uniikki + Dj Probaker. Lisäksi Illuusiteatteri Taikavuoren taikanäytös ”Tuhat ja yksi ihmettä”, Pöytätanssin SM-kisat ja kivaa ohjelmaa rinteessä : Lasten naamiaislasku, Puukeppipujottelu, Härvelikisa, Rinnepiknik. Rinteet ja mm. Tahko Farmin ja Tahko Span aktiviteetit saatavilla joka päivä.

14.-15.4. Lomakeskus Revontulen Riemukas Pääsiäinen, Hankasalmi (www)
Keilausta, saunomista, ulkoporeallas ja avantouintimahdollisuus, Pääsiäispäivällinen ravintola Loimussa, Lauri Tähkä -viihdeilta, Häkärinteillä pääsiäisohjelmaa koko perheelle.

14.-17.4. Ylläksen Pääsiäinen, Kolari (www)

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

KIIPEILYÄ JA KISAILUA

8.4. Visma Ski Classics Ylläs-Levi (www)
Visma Ski Classics Ylläs-Levi (67 km) on uusi pitkän matkan hiihtotapahtuma, joka on järjestetty epävirallisena maratonhiihtona jo vuosia. Reitti lähtee keskeltä Ylläksen laskettelukeskusta, kulkee Pallas-Yllästunturin kansallispuiston taigametsissä ja tuntureilla, ja jatkaa itään kohti Leviä. Kilpailu päättyy Levin idyllisen talvikeskuksen sydämeen.

15.-16.4. Seikkailupuisto Huippu: Kesäkauden avajaiset, Espoo (www)
Avajaisviikonloppuna 15.−16.4. Seikkailupuisto Huipussa bongataan latvuksista vihjeitä pääsiäismunarallissa. Jos pidät mieluummin jalat maassa, voit osallistua ilmaiseen tietovisaan, joka kuljettaa kisailijoita maastossa rastilta rastille.

22.-30.4. Enontekiön Pilkkiviikko (www)
Kun Etelä-Suomessa tehdään jo toukotöitä, Enontekiöllä pilkitään vielä kilpaa. Pilkkikilpailuja pidetään eri puolilla laajaa kuntaa; samalla kun kiertelet osallistumassa kisoihin, tutustut eri kylien ihmisiin ja paikalliseen kulttuuriin. Enontekiön pilkkiviikot ovat jokaisen pilkkimisen ystävän talvikauden huipennus.

30.4. Fiskars Village Run – Wappu, Raasepori (www)
Tervetuloa kokemaan yksi ehkä Suomen kauneimmista juoksureiteistä ja kokemaan vappuilta ruukkimaisemissa! Juoksutapahtuman lisäksi Vappukokko – koko perheen iloinen tilaisuus! Sarjat: 0,6 km P/T 2008 ja nuoremmat | 1,8 km P/T 15 vuotta ja nuoremmat | 3,7 km kuntosarja ja P/T 17 | 10,57 km naiset ja miehet | 21,15 km naiset ja miehet

KEVÄÄN BRUNSSEJA

Hämeenkylän kartano, Vantaa:
15.4. Pääsiäisbrunssi (www)
1.5. Vappubrunssi (www)

MUSIIKKITAPAHTUMIA

8.4. Ruukin Kevät Soi, Fiskars (www)
Ruukin Kevät Soi -konsertti aloittaa neljä vuodenaikaa konserttisarjan loistavalla klassisen musiikin kattauksella. Lauantaina 8.4 kuullaan Seuraintalo Lukaalilla Ludvig van Beethovenin sonaatti pianolle ja viululle nro5.Op24 ”Kevät”, sekä Igor Stravinskyn Kevätuhri ensimmäinen versio kahdelle pianistille nelinkätisesti.

8.4. April Soul, Fiskars (www)
Soul-orkesteri Billnäs Music Factory järjestää kolmatta kertaa April Soul-tapahtuman. April Soul 3:een saapuu bändin vieraaksi kaksi upeaa artistia eli Ida Elina sekä Laura Airaksinen.

11.-16.4. Hetan Musiikkipäivät, Enontekiö (www)
Korkeatasoinen kirkko- ja klassisenmusiikin festivaali lumisten tuntureitten keskellä Käsivarren Lapissa. Hetan Musiikkipäivillä yhdistyy upealla tavalla tasokas musiikki ja hiihto hohtavilla hangilla.

Tivoli Sariola. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tivoli Sariola. Kuva: KivaaTekemistä.fi

TIVOLIHUVEJA

Tivoli Sariola (www)
7.-17.4. Lahti
22.4.-7.5. Turku

Suomen Tivoli (www)
13.-23.4. Järvenpää
28.4.-14.5. Jyväskylä

Tivoli Seiterä (www)
31.3.-9.4. Hyvinkää
13.-17.4. Riihimäki
20.-23.4. Helsinki, Lauttasaari
20.-23.4. Mäntsälä
27.4.-7.5. Pori

Lisää tapahtumia ja muuta kivaa tekemistä voit etsiä suomeksi KivaaTekemistä.fi ja englanniksi LikeFinland.com -palveluistamme. Palvelustamme löydät myös Lippupisteen tapahtumia. Osa artikkelissa mainituista kohteista on Kivaa Tekemistä -palvelun Tähtikohteita ja näkyvyyskumppaneita.

**
Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.