Hiihtolomatärpit 2019 – lähde lumille!

Julkaistu:

08.02.2019
| Kirjoittanut:

Huips… tää taitaa olla mukavaa! 🙂 Talvikivaa Tahkolla muutama vuosi sitten. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Hiihtolomalla hiihdetään ja tehdään vaikka mitä muuta kivaa! Tervetullut tauko koulutyöstä kannattaa käyttää akkuja ladaten, itselleen toimivimmalla tavalla. Koulujen hiihtoloma alkavat viikolta 8 (mm. Helsinki 18.2. alkaen) jatkuen aina pohjoisemman Suomen viikolle 10 saakka.

Kokosimme alle tärppikohteita, joille yhteistä on se, että kohteesta löytyy valinnanvaraa koko perheelle! Useimmat artikkelissa mainitut kohteet ovat KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohde-asiakkaita. Olemme niissä myös itse vierailleet ja hyviksi havainneet.

🏂⛷☃❄🏂⛷☃❄🏂⛷☃❄🏂⛷☃❄🏂⛷☃❄

Pakkaa perhe autoon ja lähde tutustumaan Lomakeskus Revontuleen Hankasalmelle!

Keski-Suomesta, Jyväskylän läheltä sijaitsevasta Revontulesta löydät kaikki onnistuneen hiihtoloman elementit: Häkärinteet lasketteluun, maastoa retkeilyyn ja hiihtoon, viihdettä ja aktiviteetteja.

Lomakeskus Revontulesta on noin puolen tunnin ajomatka Etelä-Konnveden kansallispuistoon, josta löydät mm. Kalajavuoren laavun. Sinne on lyhyt patikointi parkkipaikalta, joten eväiden nauttiminen onnistuu helposti vähän pienempienkin lasten kanssa. Aktiviteettien jälkeen on hyvä rentoutua saunoen, mihin Revontuli tarjoaakin paljon vaihtoehtoja.

Lomakeskus Revontulen kupeessa Hankasalmella sijaitsee perheystävällinen Häkärinteet laskettelurinteineen ja latuineen. Taita suksilla Revontulesta Häkälle ja takaisin! 🙂 Kuva: KivaaTekemistä.fi

Oma suosikkimme on savusauna, joka lämpiää kaikille halukkaille kerran viikossa. Lisäksi käytössä on telttasauna, ulkoporeallas ja avanto. Saunamaksu aikuisilta on 12e ja lapsilta (4-12 v) 6e.

Kurkista Revontulen talvilomatarjous majoitushinnoille tästä 

❄🏂❄

Niin ikään Talma Ski tarjoaa lumen riemuja vielä etelämmässä. Helsingin kupeessa, Sipoossa sijaitsevassa Talmassa kävimme muutama viikko sitten kokemassa lumen riemuja. Myös Talman rinteet soveltuvat erinomaisesti perheille; lapset ja ensikertalaiset harjoittelevat turvallisesti Werneri Parkissa.

Wernerissä on mm. aisakaruselli, pikkulasten seikkailurata sekä tietysti hoidettu rinne mattohisseineen. Ylhäältä katsoen Wernerin mattohissin oikealla puolella on pulkkamäki, jota voi laskea erilaisilla vempeleillä, jotka ovat vapaassa käytössä. Näitä ovat niin pulkat, liukurit, rattikelkat kuin snowscootit, eli potkulaudat joissa renkaiden tilalla on suksi.

Wernerin ehdoton hitti on tubekouru, jossa lasketaan tube-renkailla. Tubekourut sijaitsevat ylhäältä katsoen aivan Werneri Parkin oikeassa reunassa. Vastaavasti mattohissin toisella puolella pääsee laskemaan suksilla tai lumilaudalla.

Werneri Park on lasten oma lumipuuhamaa, jossa on laskuvälineitä tarjolla joka lähtöön. Talman Wernerissä on myös työntekijä, joka auttaa, valvoo ja opastaa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Lue koko juttu upeasta Talma-päivästämme tammikuuulta. (www)

❄🏂❄

Jos hiihtolomamatkasi vie Lappiin asti, käy ihmeessä Kittilässä! Siellä Tonttula ja Lapin Luontoelämys ovat kokemisen arvoisia vierailukohteita! Tonttulassa on vipinää näin joulun mentyäkin, ja tonttuihin pääsee tutustumaan vaikka arktisella retkellä: saman retken aikana pääset niin huskyjen kuin porojenkin kyytiin, ja tonttujen lisäksi näet upeita jääveistoksia.

Tonttula sijaitsee Levillä, Könkään kylässä. Kittilän lentokentältä matka Tonttulaan kestää vain 20 min ja autoillen on helppo löytää perille.

Lapin Luontoelämys puolestaan tarjoaa yksilöllisiä elämyksiä Levillä ja koko Lapissa. Talvisin ohjelmassa on lumikenkä- ja pilkkiretkiä, hiihtoretkiä, vaelluksia, revontuli- ja potkukelkkasafareita.

Elämyskylä Tonttulassa Levillä on monia kiintoisia ja jännittäviä paikkoja. Kuva: Tonttula

Tonttulasta ja Lapin Luontoelämyksestä syksyn jutussamme (www)

❄☃❄☃

Maukkaat tuliaiset löydät Pellosta, Pörröporosta. Matkamuistoja, poronlihatuotteita (mm. kuivalihaa) ja muita lihatuotteita (hirveä, karhua, lammasta, riekkoa) sekä kala- ja marjatuotteita. Tarjolla päivittäin maukasta poronliha-/lohikeittoa sekä Pörröporon ohrarieskaa.

Pörröporo tarjoaa myös Lapin luonnosta -herkkutuotteet. Lisää Pörröporosta (www)

❄☃❄☃

Pohjoisen majoituskohteita miettivän kannattaa muistaa ainakin aito lapinkylä Kierinki Village Sodankylässä ja Lomamaja Pekonen Muoniossa.

Kierinki (www) on pieni ja kotoisa lapinkylä Kieringissä. Kieringistä käsin teet kätevästi päiväreissuja esim. Leville, Luostolle, Ylläkselle tai Rovaniemelle, sillä kaikkiin edellä mainittuihin on vain reilun tunnin ajomatka. Kierinkiin on myös hyvät kelkkareitit ja sieltä löytyvät oleelliset peruspalvelut, kuten tankkaus ja kyläkauppa. Tutustu myös viimevuotiseen artikkeliimme Kieringistä: www

Lapinmatkaajan ei missään nimessä kannata unohtaa myöskään tammikuun Kuukauden kohdettamme Pallasta, josta kerroimme vastikään artikkelissamme. Samasta artikkelista löytyy tarkempaa tietoa lumikenkäilystä. (www)

Myöhemmin keväällä maisema on sinivalkoinen, Pallas. Kuva: Paula Pekonen

Lopuksi sisälle lämpimään! 🙂

Palataan lopuksi vielä eteläisempään Suomeen, jossa on vaikka mitä kivoja perhe- ja seikkailukohteita myös lämpimissä sisätiloissa:

Prison Island -vankilasaariseikkailu
Helsinki
Vantaa
Tampere
Jyväskylä

Megazone-laserseikkailu
Helsinki
Vantaa
Tampere
Jyväskylä

Pakopelit
Exit Room Helsinki
Kids Escape Taikahuone, Helsinki

❄☃❄☃

Seinäkiipeilyä
Kiipeilyareena, Helsinki

Hemmottelua ja pulahduksia
Flamingo Spa -vesipuisto, Vantaa

Flamingo Spa’n vesipuisto. Kuvassa vain pieni osa allasalueesta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tutustu Suomen kansallispuistoihin kerralla
Suomen luontokeskus Haltia, Espoo

Kiintoisia junia ja lapsille kivaa
Suomen Rautatiemuseo, Hyvinkää

❄☃❄☃

Näissä kohteissa ihailet talviluontoa uniikissa miljöössä ja herkuttelet!
Kohteet avoinna pääasiassa vähintään ma-pe, tarkemmin kotisivuilla

Fiskarsin Ruukki
Mustion Linna
Kuninkaan Lohet
LeipomoKahvila N´avetta

Useissa kohteissa on hiihtolomatarjouksia ja erikoisohjelmaa, esimerkiksi Rautatiemuseossa Hyvinkäällä lasten työpajoja ja puuhakierroksia! (www) 🙂

Lisää Tähtikohteitamme täällä!

Teksti: Anne Kinos-Järvinen, Henri Elo

❄☃❄☃❄☃❄

❄ Useimmat tässä artikkelissa mainitut kohteet ovat KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohteita ja media-asiakkaita❄

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa, seuraa Instagramissa tai tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi sopivasti n. 1 kuukauden välein.