Helmikuun tapahtumatärpit: liikuntaa ja eksoottisia festareita

Julkaistu:

26.01.2014
| Kirjoittanut:

Helmikuussa hiihdetään hullun lailla eri puolilla Suomea järjestettävissä massahiihtotapahtumissa. Tunnelma on hieno ja hiihtäjiä löytyy laidasta laitaan. Joukkoon mahtuu veren maku suussa hiihtäviä wannabe-kilpahiihtäjiä, jotka lähtevät matkaan kyynärpäätaktiikalla omiin ja naapurin suksiin kompuroiden. Ja niitä, jotka nauttivat siitä itsestään: hiihtämisestä, hyvistä keleista, muiden hiihtäjien seurasta ja tunnelmasta ilman suurempia aikatavoitteita.

LATU

Menneiden vuosien aikana on tullut kokeiltua Cityhiihtoa Helsingissä, Susihiihtoa Sipoossa ja Lapponia-hiihtoa Muonion upeissa maisemissa. Helsinki ei ehkä ole paras mahdollinen paikka järjestää massahiihtotapahtuma, mutta yritystä on ollut senkin edestä. Aika näyttää, jäikö ensimmäinen yritys viimeiseksi.

Susihiihdossa sen sijaan tuntuu olevan kaikki hyvän massahiihtotapahtuman ainekset: Lähtöpisteitä on useita ja matkaan voi lähteä tietyllä aikavälillä itselle sopivaan aikaan. Laduilla ei ole tungosta ja taukopaikoilta voi ostaa hernekeittoa, makkaraa tai muuta pikkupurtavaa. Mikä parasta, hymy on herkässä niin hiihtäjillä kuin järjestäjillä.

– TUTUSTU HAKUPALVELUUN, JOSSA ON SYDÄN – KIVAATEKEMISTÄ.FI – MUKANA YLI 2500 LUONTO-, HUVITUS-, SHOPPAILU- JA TAPAHTUMAKOHDETTA –

Jos hiihtäminen ei innosta, mene tanssimaan! Helsingin kulttuuritehdas Korjaamolla järjestetään Ystävänpäivätanssit, joissa voi tanssahdella kotimaisen iskelmäklassikoiden tahdissa. Voit jopa lähettää tapahtumassa viestin DJ:n kautta omalle rakkaallesi, ystävällesi tai salaiselle ihastuksellesi. Jos väkeä riittää, Korjaamon Vintille avataan salakapakka, jossa tanssitaan lindy hoppia, boogie woogia, rock’n’rollia, swingiä, jazzia…

Helmikuun tapahtumatarjonnasta löytyy erilaisia festivaaleja musiikista viskin maisteluun ja flamencoon. Mahtuupa tärppeihin myös Suomen kuivin juoksutapahtuma.

Massahiihtotapahtumia
XVI Hyvinkää Hiihto 10.2., Hyvinkää
Vasa Botnia hiihto 10.2., Vöyri
Jämi 42 – Ski 16.2., Jämi
Savonia hiihto 16.-17.2., Mikkeli
Kauha-Hiihto 17.2., Kauhajoki
Finlandia-Hiihto 23.-24.2., Lahti
Huovinretki 24.2., Säkylä
Susihiihto 2.3., Sipoo
Lapponia-hiihto 7.-11.4., Muonio

Tanssia
Helsingin XVII Flamenco-festivaali 8.-16.2., Helsinki
We Love Helsinki Ystävänpäivätanssit 14.2., Helsinki

Musiikkia
Ylläs Jazz Blues 2014 30.1.-2.2., Kolari
Valoa Festival 7.-8.2., Tampere
Muissa maailmoissa –festivaali 20.-22.2., Helsinki

Sekalaisia tapahtumia
Lasten Pirkkaset –Lasten kulttuuriviikot, 1.-28.2., Pirkanmaa
Indoor Run 1.2., Espoo
UISGE 2014 Viskifestivaalit 6.-7.2., Helsinki
Vene 14 Båt 7.-16.2., Helsinki

KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa, niin saat nopeasti tiedon uusista kiinnostavista blogijulkaisuista (sis. kohdearvioita, -vertailuja ja menovinkkejä).