Espoon Leppävaaraan kohoaa huikea seikkailupuisto

Julkaistu:

15.12.2014
| Kirjoittanut:

Seikkailupuisto Huippu on Jari Saarhelon (kuvassa) ja Teemu Puskalan perustama. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Seikkailupuisto Huippu on Jari Saarhelon (kuvassa) ja Teemu Puskalan perustama. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Suomessa on viitisentoista seikkailupuistoa. Tuoreita tulijoita viime kesältä ovat Vierumäen ja Ähtärin Flowparkit sekä Seikkailupuisto Korkee Helsingin Mustikkamaalla. Myös Jyväskylään, Tuuriin, Joensuuhun ja Savonlinnaan on avattu seikkailupuistot tänä vuonna. Suomessa on käynnissä varsinainen seikkailupuistobuumi, kuten Kauppalehti uutisoi marraskuussa!

Nyt myös läntinen Uusimaa saa upean seikkailupuiston, kun ranskalaisen Altuksen rakennustiimi on rakentanut ratoja Leppävaaran urheilupuiston maastoon lokakuun lopusta lähtien. Altus on erikoistunut seikkailupuistojen rakentamiseen ja tehnyt yli 150 puistoa eri puolille maailmaa.

Rakentajat työn touhussa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Altuksen rakentajat työn touhussa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Seikkailupuisto Huippu on suomalaisyrittäjien Jari Saarhelon ja Teemu Puskalan yritys. KivaaTekemistä -tiimi pääsi tutustumaan alueeseen Saarhelon opastuksella marraskuun lopulla.

Saarhelo on tutustunut kymmeniin seikkailupuistoihin sekä asuessaan Keski-Euroopassa että viime vuosina Suomessa.

Keski-Euroopassa laji on suosittu. Kun hän perheensä kanssa oli kerran kokeillut lajia, sen jälkeen lapset kyselivät aina lomalla, että onhan paikassa myös seikkailupuisto.


Seikkailupuisto Huippu rakentuu kuudesta radasta, joita kävijät voivat vapaasti käyttää. Neljä alarataa ovat vaativampia ja kulkevat jopa 18 metrin korkeudessa. Niissä pituusraja on 140 senttiä. Ylempänä maastossa on kaksi ylärataa, jotka kulkevat 6 metrin korkeudessa. Ne sopivat 100 sentistä ja 6 vuodesta ylöspäin.

Seikkailupuisto Huipun radoilla on haasteita riittämiin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Seikkailupuisto Huipun radoilla on haasteita riittämiin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

***
KivaaTekemistä.fi -hakupalvelun kohdesivuilla on nyt Facebook-kommentointimahdollisuus. Kommentoi kohteita, niin muutkin näkevät mitä mieltä niistä ollaan!
***

Perhe edellä puuhun

Seikkailupuistoista innostunut Jari käyttää slogania perhe edellä puuhun ja kertoo, että kaikki radat sopivat tavallisille ihmisille. Mikään radoista ei ole ylipääsemätön ja kaikki radat päätyvät huikaisevaan vaijeriliukuun kohti purukasaa.

Seikkailupuisto Huipusta löytyy eritasoisia ratoja. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Seikkailupuisto Huipusta löytyy eritasoisia ratoja. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Ratoja saa mennä omaan tahtiin ja kaikkien kuuden radan koluaminen kestää 2-3 tuntia. ”Sen jälkeen alkaa olla niin puhki, että kotimatkalla pitää poiketa kahville ettei väsytä liikaa!”, Jari kertoo kokemuksistaan muissa puistoissa.

Seikkailupuisto on erilainen liikuntaelämys, mutta ei sovi korkeita paikkoja pelkääville. Puiden väleissä kulkevilla radoilla on erilaisia esteitä. Jos käden ote lipeää tai jalka ei osu seuraavalla lankulle, seikkailija putoaa vaijerin varaan.

Huippu satsaa turvallisuuteen. Turvavaljaat ovat koko radan ajan kiinni yhtenäisessä turvavaijerissa. Kullakin kuudella radalla on oma vaijerinsa, johon valjaisiin kytketty turvalaite kiinnitetään ennen radalle menoa. Vasta sen jälkeen kiivetään puuportaat ylös kohti ensimmäistä seikkailuhaastetta.

Puistoon tullessaan seikkailija saa valjaat, kypärän ja alkuopastuksen metrin korkuisella perehdytysradalla. Toukokuussa avautuvan Huipun aikuisten pääsymaksu on 24 euroa ja alle 140-senttisten lasten 14 euroa.

Radat valmistuivat joulukuussa. Jari (vas.) ja Teemu testikierroksella. Kuva: www.seikkailupuistohuippu.fi

Radat valmistuivat joulukuussa. Jari (vas.) ja Teemu testikierroksella. Kuva: www.seikkailupuistohuippu.fi

Leppävaara on täynnä aktiviteetteja

Espoon Leppävaarassa ei tarvitse seisoa tumput suorana. Syyskesällä avattiin maksuton, suosittu Angry Birds -leikkipuisto, jossa on kivaa tekemistä ala-asteikäisille sekä oma alueensa perheen pienimmille. Vaijeriliukua voi harjoitella jo Angry Birds -puistossakin!

Leikkipuiston vieressä on maisemointia vaille valmis skeittiparkki. Alueen uimahalli on parhaillaan peruskorjauksessa ja se avataan ensi vuonna. Vuonna 2016 uimahallin viereen avataan upouusi maauimala. Alueella on myös muita liikuntapaikkoja ja parkkialue osoitteessa Vanha Maantie 15.

Angry Birds -leikkipuisto on kiva kohde koleallakin kelillä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Angry Birds -leikkipuisto on kiva kohde koleallakin kelillä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Espoo, melkeinpä kateeksi käy!

Seikkailupuisto Huippu on KivaaTekemistä -palvelun yhteistyökumppani. Arvomme tammikuusta lähtien Huipun vapaalippuja KivaaTekemistä -uutiskirjeen tilaajille. Uutiskirjeestämme saat myös Huipun verkkokaupan alennuskoodit.

Aiemmin palvelussa:
3.11.2014 Tutustu lajiin: Seinäkiipeily
15.7.2013 Seikkailupuistot rules!

KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein. Uusimmat tilaajat ja aktiivisimmat lukijamme ovat mukana kuukausiarvonnoissamme.