Ensikertalaisen lavatanssit Pavilla

Julkaistu:

07.08.2014
| Kirjoittanut:

Maija Astikainen opettaa fuskun askeleita Pavilla.

Maija Astikainen opettaa fuskun askelia Pavilla.

Mukavat ja istuvat kengät ovat kaiken a ja o

Mukavat ja istuvat kengät ovat kaiken a ja o

Päätimme mieheni kanssa lähteä kokeilemaan lavatansseja ensimmäistä kertaa. Ajattelimme kokeilla meitä lähimpänä olevaa, Vantaan Hakkilassa sijaitsevaa Helsinki-Pavi -tanssilavaa, joka on myös asiakkaamme.

Osallistuimme tansseja edeltävälle tanssikurssille, joita järjestetään Pavilla pääsääntöisesti keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tanssikurssi kuuluu pääsylipun hintaan. Sillä kerralla opeteltiin Maija Astikaisen johdolla fuskua, jonka askeleisiin olimme tutustuneet YouTubessa jo edeltävänä päivänä. Meidät yllätti se, että osallistujia oli niinkin paljon, useita kymmeniä, sekä miehiä että naisia, parillisia ja parittomia.

Pavin parkkipaikalla riitti autoja

Pavin parkkipaikalla riitti autoja


Pavin toisessa siivessä oli väljemmät vedet

Pavin toisessa siivessä oli väljemmät vedet

Illan tähtiesiintyjä Tapani Kansa veti tuvan täyteen tanssin ystäviä

Illan tähtiesiintyjä Tapani Kansa veti tuvan täyteen tanssin ystäviä

Vilvoittelu kesken tanssien on paikallaan.

Vilvoittelu kesken tanssien on paikallaan.

Opetus oli selkeää ja siinä edettiin sellaisella temmolla, että ensikertalainenkin pysyi hyvin kärryillä. Askelia harjoiteltiin aluksi yksin ja piirissä oman parin kanssa. Sitten tulikin parin vaihto!

Miehet pysyivät paikallaan ja naiset ohjattiin seuraavan parin luo. Aluksi kauhistelin asiaa, koska olin nähnyt paljon vaivaa houkutellakseni mieheni mukaan Paville, jotta voisimme opetella tanssia yhdessä. Osa pareista harjoitteli keskenään.Päätimme kuitenkin jatkaa Maijan ohjeiden mukaan ja hetkisen päästä huomasin, että ”parinvaihto” olikin oikeastaan hyvä asia oppimisen kannalta. Saimme mahdollisuuden tanssia eritasoisten tanssijoiden kanssa ja kierroksen jälkeen huomasin merkittävää parannusta myös mieheni tanssitekniikassa. Tanssijoita oli joka lähtöön: niitä, jotka olivat samalla viivalla tai jopa alempana ja niitä, jotka olivat kokeneempia. Ikähaitari oli n. 40-60 v.


Tanssikurssi madaltaa mielestäni erityisesti miesten kynnystä lähteä kokeilemaan lavatansseja. Miehet voivat hakea leidejä tanssimaan varmoin askelin kun tietävät osaavansa ainakin sen yhden tanssin. Ja aluksi voi hakea niitä naisia, joiden kanssa oli sitä samaista tanssia juuri opetellut.

Pavilla huomasin, että porukka oli tullut sinne nimenomaan nauttimaan tanssimisesta. Tanssiväen joukossa näkyi todellisia tanssitaitureitakin, joita oli ilo katsella. Samanlaista iskemismeinikiä tavanomaiseen tanssiravintolaan verrattuna ei osunut silmiini.


Juttelimme ulkosalla 56-vuotiaan Pekan kanssa, joka oli aloittanut tanssiharrastuksen aikoinaan ”Åke Blomqvistin opeilla”. Hän kertoi aloittaneensa tänä kesänä tanssimisen uudelleen kymmenen vuoden tauon jälkeen. ”Tanssi on loistavaa liikuntaa ja ennen kaikkea kivaa!”, hän suositteli. Pekan mukaan vanha lähes leikkausta vaatinut käsivammakin oli poistunut tanssin aloittamisen myötä. Hyvä harrastus siis!

Mainos: Haluatko tuotteellesi tai yrityksellesi näkyvyyttä Suomen nopeimmin kasvavassa vapaa-ajan palvelussa? Lue ”Miksi mainostaisin”

Pekka kehui Pavin lisäksi Riihimäen Riutanharjun ja Hausjärven Kolmilammin lavoja, joissa hän oli tänä kesänä tanssahdellut. Kaikki kolme lavaa ovat Etelä-Suomessa.

Kaikkinensa kokemus ensimmäisistä lavatansseistamme oli todella positiivinen. Tanssi todentotta on kivaa ja erityisesti silloin jos osaa askeleet. Aluksi tuntui, että tanssimme ns. vastavirtaan, mutta opimme kuitenkin pian tanssilavojen tavoille. Suosittelen lämpimästi Pavin ”ilmaisia” tanssikursseja jokaiselle.

Pavin plussiin kuuluu tanssikurssien lisäksi keskeinen sijainti, loistava henkilökunta, hyvät esiintyjät ja se, ettei paikasta ole tehty liian modernia sisustuksen suhteen. Hyvää on ehdottomasti myös se, ettei Pavilla tarjoilla alkoholia, mikä vähentää liikaa rohkaisuryyppyjä ottaneita henkilöitä. Kokeneempien tanssijoiden mielestä Pavi erottautuu edukseen myös koivuparketin ansiosta.

Ilmapiiri ja ympärillä olevat puut saavat Pavin tuntumaan maaseutulavalta. Onko sinulla kokemuksia tai suosituksia muista Suomen tanssilavoista?

Tutustu Pavin loppukauden ohjelmistoon:
Elokuu
Syyskuu
Lokakuu

Huomioithan, että Pavilla käy maksuvälineenä ainoastaan käteinen.

Laulaja Olavi Virta -musiikkiesitykset Pavilla 27.9. saakka

Laulaja Olavi Virta -musiikkiesitykset Pavilla 27.9. saakka

Mainos: Olavi Virran syntymästä tulee kuluneeksi pian juhlavat 100 vuotta. Laulaja – Olavi Virta -esityksiä voi nähdä Helsinki Pavin Estradilla La 2.8. (Ensi-ilta) / la 23.8. / to 4.9. / to 11.9. / la 13.9. / la 27.9. Musiikkiesitys kertoo Olavi Virran tarinaa laulun, musiikin ja tarinoiden kautta. Nostalginen ilta kutoo laulujen ja tarinoiden avulla oman kuvansa laulajalegendasta. Olavi Virtana lavalla hehkuu kaksi artistia: Nuorempana Olavina nähdään Tangokuninkaanakin tunnettu Amadeus Lundberg ja vanhempana legendana vuoden 1992 tangoprinssi Hannu Lehtonen. Virran elämän tarinaa esityksessä kuljettaa näyttelijä/laulaja Susanna Haavisto ja musiikista vastaa Juha Tikan Oceano-orkesteri. Käsikirjoitus ja ohjaus: Susanna Haavisto.

Lippuja esityksiin myy Lippupalvelu.


Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä-uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sekä uutisistamme sopivasti parin viikon välein sähköpostiisi.