Bloggaava Karavaanari: Turistien täyttämä Savonlinna

Julkaistu:

09.07.2014
| Kirjoittanut:

Miten voikaan saada auringosta näin hyvän fiiliksen. Karavaanareiden kesäkelit ovat vihdoin palanneet, ja ei muuta kuin tien päälle mars. Nyt kun heitämme vain viikonlopun mittaisen reissun, niin päätimme suunnata suhteellisen lähelle, ettei aikaa kulu liikaa matkantekoon. Savonlinna valikoitui kohteeksi, ja nyt ajattelimme yöpyä siellä ensimmäistä kertaa leirintäalueella.

Savonlinnan torimaisemaa.

Savonlinnan torimaisemaa.

Savonlinnaan saapuessa tajusimme, että Oopperajuhlat olivat juuri alkaneet, ja kaupunki oli täynnä turisteja. Ajoimme suoraan Vuohimäen leirintäalueelle ja olimme siinä toivossa, että saamme autolle paikan. Samassa pihapiirissä sijaitsee kuitenkin iso ratsutila, ja siellä sattui olemaan viikonlopun mittaiset ratsastuskilpailut. Koko piha ja leirintäalue oli aivan tupaten täynnä isoja hevosautoja. Se siitä, ei toivoakaan mahtua alueelle ennen sunnuntaita. Noh, ei auttanut kuin lähteä etsimään tienvarresta yöpaikka. Löysimmekin mahtavan rantaparkin, jossa oli muutama muukin karavaani. Koskaan aiemmin ei ole tullut etukäteen tiedusteltua paikkoja. Olemme aina luottaneet, että tilaa on, mutta nyt sitten ensimmäisen kerran sattui huono tuuri. Toisaalta rantaparkki oli todella hiljainen ja vielä ilmainen.

Olavinlinnassa oli oopperapäivä juuri alkamassa.

Olavinlinnassa oli oopperapäivä juuri alkamassa.

Sunnuntaina kiertelimme sitten jalkaisin Savonlinnaa. Torilla oli vilskettä, ja jätskikojuihin oli todella pitkät jonot. Matkustajasatamassa on paljon laivoja, jotka tekevät eri pituisia risteilyjä Saimaalle. Päätimme lähteä viettämään päivää järvelle. Valitsimme tunnin mittaisen sightseeing-risteilyn, joka kiersi Olavinlinnasta Laitaatsalmelle. Mikäs siinä oli kannella aurinkoa ottaessa, ja tuulen viilentäessä ihoa. Laivalla oli myös kioski, josta sai pikkupurtavaa ja juotavaa. Kyllä oli ehdottomasti koko rahan arvoinen risteily.

Turistit lähdössä Saimaalle kanoottiretkelle.

Turistit lähdössä Saimaalle kanoottiretkelle.

Ratsastuskilpailujen loppuessa iltapäivällä, menimme leirintäalueella uudelleen. Paikka oli jo hyvin tyhjentynyt, ja pääsimme vihdoin levittämään leirin, ja virittämään uuden ostoksen. Näin helteiden varalle ostimme pienen ilmastointikoneen, joka viilentää asuintilaa mukavasti auton ollessa parkissa. Tärkein kriteerihän tuollaista ostaessa oli se, ettei laitteen desibelit ole kovin korkeat. Ilmastointilaitetta tulee käytettyä myös öisin, niin saa paremmin nukuttua kun ääni on hiljainen. Laite vaatii verkkovirtaa, joten sitä ei tienvarsiparkissa päässyt vielä hyödyntämään. Hyvin toimi, ja jo tunnin päästä auton sisälämpötila oli pudonnut 13 astetta.

– HAKUPALVELUSSAMME NYT MYÖS LIPPUPISTEEN KOHTEET. HELPOTA KESÄLOMAASI: WWW.KIVAATEKEMISTÄ.FI

Vuohimäen leirintäalue oli meille uusi tuttavuus. Keskustasta matkaa alueella kertyy n. 7 km, joten ei se ihan kävelymatkan päässä ole. Alue oli laaja ja paikkoja oli yläpihalla sekä alhaalla rannan tuntumassa. Tekemistä löytyi minigolfista kanoottiretkiin ja ratsastukseen. Olisi tehnyt mieli vuokrata kanootti pariksi tunniksi, mutta iho oli jo niin palanut ja helle vienyt voimat, joten viileässä autossa lepääminen tuntui paremmalta vaihtoehdolta pitkän päivän päätteeksi. Vielä en ole uskaltanut talviturkkiakaan heittää, vaikka nyttenkin olisi ollut hyvä mahdollisuus. Ehkä sitä jo ensi viikolla uskaltautuu järveen.

Lapsenmielisyys valloillaan.

Lapsenmielisyys valloillaan.

Vuohimäestä jäi todella positiivinen kuva, ja tänne tulemme varmasti uudelleenkin. Savonlinnassa tulee kuitenkin käytyä kesäisin useita kertoja. Ensi viikonloppuna koittaa pikareissu Seinäjoelle ja Puolankaan.

Yhteistyössä mukana: Top Camping Vaasa

Seuraa Bloggaavien Karavaanareiden, Sinin, Lotan ja Paten, seikkailuja kesä-Suomessa. Blogit ilmestyvät viikoittain. Muistathan kesälomaasi helpottavan KivaaTekemistä.fi -hakupalvelumme.
Tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje, niin olet mukana lippupakettien arvonnassa joka kesäkuukauden lopussa.