Bloggaava Karavaanari: Tampere tutuksi

Julkaistu:

06.08.2014
| Kirjoittanut:

Niin se vaan heinäkuu meni ja Jaakko heitti jo kylmän kivenkin. Ei sen puoleen, tuskinpa nuo vesien lämpötilat ihan heti laskee näiden helteiden ansiosta. Lomien lähestyessä loppuaan ja arjen alkaessa on tullut kyllä uitua enemmän, kuin useampana kesänä yhteensä. Viikonlopun vietin toisessa kotikaupungissani Tampereella ystäväni kanssa. Uimaan ei kylläkään uskallettu mennä päällä olevan vatsatautiepidemian johdosta, josta saa lukea joka lehdestä. Ei olisi kivaa viettää loppulomaa sängyn pohjalla. Näillä keleillä ainoa mieluisa paikka on asuntoauto, sillä ilmastointi viilentää todella mukavasti. Kotona kerrostalossa nukkuminen öisin on lähes mahdotonta.

Blockfestin festarikansaa Laukontorilla.

Blockfestin festarikansaa Laukontorilla.

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Tampereella oli monta eri tapahtumaa. Kukkaisviikkojen viimeiset päivät ja loppuunmyyty Blockfest Ratinan stadionilla. Me nautimme auringonpaisteesta terasseilla syöden hyvin ja juoden huurteisia. Kaupunki oli hyvin eläväinen ja ihmisiä riitti keskustan terasseillakin ihan jonoksi asti. Keskustorilla oli maailmanpyörä ja extremeruokailusta kiinnostuneille mahdollisuus ruokailla 50 metrin korkeudessa. Dinner in the sky on ravintola, joka nostetaan korkeuksiin ja siellä nautitaan huippukokkien ruokia ainutlaatuisessa ympäristössä. Hieno kokemus varmasti, mutta oma lompakko ei antanut tällä kertaa periksi.

Dinner in the sky Keskustorilla.

Dinner in the sky Keskustorilla.

Sen sijaan suuntasimme legendaariseen Ohranjyvä-ravintolaan syömään, joka on perustettu jo 1965. Tilasimme klassikkoannoksen, Puerto Ricon pannun, ja täytyy myöntää että herkullistahan se oli. Erilainen ja todella täyttävä liha-annos, ei millään jaksanut kokonaan syödä. Ohranjyvä on paikka johon on mukava tuoda ulkopaikkakuntalainen vieras syömään, sillä tietää, että pettyä ei tarvitse.

Tämä pannu ei jätä nälkäiseksi.

Tämä pannu ei jätä nälkäiseksi.

Lauantaina kävelimme Särkänniemeen katselemaan tunnelmia ja vierailemaan Näsinneulassa. Hienot oli näkymät ja kahvilasta sai hyvän jäätelöannoksen. Laitteisiin emme menneet, sillä toukokuussa tuli jo kerran käytyä hurvittelemassa. Ihmisiä oli paljon ja pisimmät jonot olivat yllättäen vesilaitteisiin, heh.

Näsinneulan maisemia.

Näsinneulan maisemia.

Toukokuussa tuli käytyä Härmälän leirintäalueella asuntoautolla. Silloin sesonki oli vielä niin alussa, että tilaa oli rutkasti. Paikka on mielestäni isompien kaupunkien keskustan tuntumassa olevista alueista ehdottomasti paras. Alueelta löytyy uimaranta, minigolf ja useita leirintämökkejä. Plussaa oli uusi huoltorakennus, jossa vessa- ja suihkutilat olivat siistit. Pyörällä tai vaikka kävellen pääsee mukavasti rantatietä pitkin keskustaan. Matkan varrelle jää Hatanpään kartano puistoineen ja rantoineen. Kartanon pihalta löytyy ruusutarha ja kasvitieteellinen puutarha, opastetulle kierroksellekin on mahdollista osallistua. Kahvilan terassille on kiva pysähtyä matkalla keskustaan ja ihastella Pyhäjärven maisemia.

Tampereen taidemuseo Muumilaakso.

Tampereen taidemuseo Muumilaakso.

Täytyy tähän loppuun vielä mainita puhelimen sovellus, josta on ollut todella paljon etua ajellessa tuolla tuntemattomilla teillä. Vaihtoehto ABC:lle -sovellus on ollut meillä käytössä jo vuoden. Niin kuin nimikin kertoo, se on perustettu tiellä liikkujille, jotka haluavat pysähtyä muihin kuin ABC-asemille. Sovelluksen avulla on tullut pysähdyttyä usein sellaisiin paikkoihin, joihin muuten ei tulisi mentyä. On löytynyt hyviä lounaspaikkoja ja kahviloita. Suosittelen kyllä kaikille, jotka ovat kyseisen ketjun ruokatarjontaan jo kyllästyneet ja haluavat hieman persoonaa lautaselle. Ja ihan kannatuksen vuoksikin on kiva jättää rahaa hieman pienemmillekin yrittäjille.

Hämeenpuisto.

Hämeenpuisto.

Ensi viikonloppuna suunnataan Helsinkiin ja sitten olisi vielä kokonainen viikko aikaa reissata ympäriinsä.

Yhteistyössä mukana: Top Camping Vaasa, Wasalandia ja Tropiclandia

Seuraa Bloggaavien Karavaanareiden Sinin ja Lotan seikkailuja kesä-Suomessa. Blogit ilmestyvät viikoittain. Muistathan lomaasi helpottavan KivaaTekemistä.fi -hakupalvelumme.

One thought on “Bloggaava Karavaanari: Tampere tutuksi

  1. Henri Elo

    Hyvä blogi, kommenttisi ”Ja ihan kannatuksen vuoksikin on kiva jättää rahaa hieman pienemmillekin yrittäjille.” on samalla yksi syy, miksi myös Kivaa Tekemistä -palvelu on olemassa. Kuten Sarikin on sanonut, Suomi on täynnä kohteita, joista emme tiedä vielä mitään! Toki Bloggaava Karavaanari -sarjan jälkeen tiedämme vähän enemmän… 🙂

Kommentointi on suljettu.