Bloggaava Karavaanari: Siitä se alkoi ja tähän on tultu

Julkaistu:

12.06.2014
| Kirjoittanut:

“Lakanat, pyyhkeet, ulkovaatteet, sisävaatteet, tiskiaine, pesuharja, tiskipyyhe…. ja loman lopuksi loppusiivous.”

Siitä se ajatus syntyi. Ei enää vuokramökkejä vaan hankitaan asuntovaunu! Kun neljän lapsen kanssa saapui vuokramökkiin, piti aluksi kartoittaa kaikki vaaranpaikat. Varsinkin nukkumaparvet olivat hankalia. Ja kun perille tultiin usein iltamyöhäisellä, eivät lapset malttaneet ollenkaan nukkumaan kun mökkiä piti tutkia ja nukkumapaikat valita vaikka sitten tappelemalla.

Asuntovaunu, meille oli alusta alkaen selvää ettei meille tule matkailuautoa, vaan vaunu. Ensimmäinen kokeilu tehtiin kolme vuotta sitten pienehköllä vuokravaunulla. Tai ei vaunun koossa mitään vikaa ollut, mutta minulla, perheen äidillä meni hermo ainaiseen petaamiseen ja peittojen sekä vaatteiden siivoamiseen. Eli oma vaunumme olisi isompi. Koko talven googlasin ja etsin. Viimein huhtikuussa SE löytyi. Vuosimallin 2005 Adria 663UK jonka eräs perhe möi kaikkine tykötarpeineen. Meistä tuli siis Karavaanareita vuonna 2012. Liityimme ryhmään johon emme olisi ikimaailmaassa uskoneet kuuluvamme jos asiasta olisi kysytty 5 vuotta sitten! Nykyään lakanat, pyyhkeet ja vaatteet kulkevat kätevästi mukana, ja koska kaikilla on oma sänky, nukkumaan voi mennä heti kun tukijalat on saatu maahan.

IMG_1994

Tauko Ruotsin Lapissa kesäkuussa 2013

No minkälainen porukka nyt asustaa tätä Adriaa? Tähän karavaanariperheeseen kuuluu 6 henkilöä ja kaksi koiraa. Koirat tosin useinmiten jäävät isovanhemmille hoitoon, paitsi näyttelymatkoilla, metsästyskoiria kun ovat, eivätkä ihan viihdy leirintäalueilla

Minä, Lotta täytän ihan kohta 40. Olen kotoisin maamme pääkaupungista, mutta muutaman mutkan jälkeen olen muuttanut Pohjanmaalle jo 12 vuotta sitten, ja tänne olen juurtunut. Olen sairaanhoitaja mutta nykyään työskentelen kouluttajana. Varmaankin siksi, että olen myös ensiavun- ja terveystiedon kouluttaja, perheellemme aina välillä sattuu ja taphtuu. Pitäähän kouluttajankin jostakin ammentaa esimerkkejä opetukseensa. Omille harrastuksille ei minulla ole kovin paljoa aikaa… Lasten urheiluharrastukset vaativat hyvän huoltajan ja kokin. Omakotitalossa asumisen myötä minusta on tullut aikamoinen viherpeukalo, eli pidän puutarhatöistä. Talvisin neulon, virkkaan ja näperrän yhtä sun toista.

Lotta, Saltstraumen, Norja, kesäkuussa 2013

Mieheni, Stefan täyttää myös kohta 40. Hän on täältä Pohjanmaalta kotoisin ja on niinsanottu paluumuuttaja, joka useamman “etelässä” asutun vuoden jälkeen palasi juurilleen. Paitsi karavaanarielämä ja pihan hoitaminen, on hän myös intohimoinen metsästäjä. Työn puitteissa Stefan matkustaa paljon ja metsästysharrastus vie miestä viikonlopuiksi metsään, eli asuntovaunulomalla perheen isäkin on 100% läsnä.

IMG_2024

Stefan Slagnäsforsens camping, Ruotsi 2013

Esikoinen Ada, neiti kesäheinä, on tuleva viidesluokkalainen. Eläväinen ja urheilullinen tyttö. Häntä kiinnostaa luonto ja historia sekä uusimpana harrastuksena geokätköily. Tulevana kesänä uskon että löydän itseni jostakin kinkkisestä paikasta, roikottamassa tyttöäni jaloista tai nostamassa häntä harteilleni geokätköä etsiessä. Asuntovaunureissuilla Adan löytää varmimmin jostakin seuraavasta paikasta: uimasta, leikkikentältä korkeimmasta kiipeilytelineestä tai puusta tai omasta sängystään nenä kirjassa.

Ada, yötön yö 2013 Arjeplog, Ruotsi

Ada, yötön yö 2013 Arjeplog, Ruotsi

“Kakkonen” Edvin on kohta 9 vuotias miehenalku. Tätä poikaa ei kotona paljoa nähdä, joko hän on kavereiden kanssa palloa potkimassa, metsässä samoilemassa tai pihalla jotakin rakentamassa. Tämän kesän reissutoiveita kysellessäni, vastasi Edvin: “Ei ole mitään väliä mihin mennään, kunhan siellä voi kalastaa”.

IMG_1711

Kalamies Edvin 2013. Arjeplog, Ruotsi

Sokerina pohjalla perheeseemme kuuluvat 5-vuotiaat kaksospojat Adrian ja Edgar. Sanomattakin selvää että tästä kaksikosta löytyy sekä ääntä että vauhtia. Pojat ovat toistensa parhaat kaverit ja yleensä leikkivät todella hyvin keskenään. Tärkeintä näille vesseleille on hyvä leikkipuisto tai muuta kivaa tekemistä. Jos ei muuta, niin pallo ja tarpeeksi iso alue jolla sitä potkia. Tosin viime kesänä minulle nousi  kylmähiki otsalle kun Norjassa leirintäalueelle alkoi tulla kymmenittäin koiria jos ei satoja (koiranäyttelyyn), ja kaksosemme juoksivat eri suuntiin taputtelemaan KAIKKIA koiria. Muuten ihan kiva, mutta kaikki koirat eivät pitäneet lapsista. Onneksi sillä kertaa ei tapahtunut mitään kauheaa. Tosin taisin komentaa lapsiani aika hermostuneeseen äänensävyyn, koska seuraavana aamuna antoi naapurin norjalainen “vaanari” 200NOK käteeni ja käski ostaa lapsille jäätelöä.

IMG_1742

Vasemmalta Edvin, Adrian, Edgar ja Ada
Bodö Camping, Norja 2013

Tätä kirjoittaessa olen toista viikkoa kesälomalla ja perheen isä on työmatkalla Brysselissä. Kuten esittelyssänikin mainittiin, eivät kesän suunnitelmat ole kiveen kirjoitettuja. Edes juhannus ei ole vielä suunniteltuna, vaihtoehtoja on muutamia. Blogia seuraamalla se selviää, mihin seikkailuihin tämä perhe pääsee tänä kesänä!

Yhteistyössä mukana: Top Camping Vaasa

Seuraa Bloggaavien Karavaanareiden, Sinin, Lotan ja Paten, seikkailuja kesä-Suomessa. Blogit ilmestyvät viikoittain. Muistathan kesälomaasi helpottavan KivaaTekemistä.fi -hakupalvelumme.