Bloggaava Karavaanari: Monipuolinen Kitee, Pohjois-Karjalan helmi

Julkaistu:

23.07.2014
| Kirjoittanut:

Karavaani on ollut nyt jo kohta kaksi viikkoa parkissa Kiteellä. Upeissa Röskön leirikeskuksen maisemissa. Leirikeskuksen omistaa Kiteen Karhu-Pojat ry, joka on poikapartiolippukunta. Paikan voi vuokrata erilaisiin tilaisuuksiin, leirikäyttöön tai vaikka kesäloman viettopaikaksi. Tämä kesä on varattuna ainakin syyskuun loppuun asti, joten ei muuta kuin varailemaan jo ensi kesän majoitusta. Alueella on 40 sänkypaikkaa seitsemässä eri rakennuksessa. Pihalta löytyy kota, nuotiopaikkoja, rantasauna ja Röskön vuorelle rakennettu leirikirkko. Täällä ei kyllä tylsyys ehdi iskeä.

Röskön leirikirkko

Röskön leirikirkko

 

Näin lähellä Venäjän rajaa sitä ollaan.

Näin lähellä Venäjän rajaa sitä ollaan.

Nyt kun vietellään kesän parhaimpia viikkoja, niin on rentouttavaa jättää karavaani hetkeksi parkkiin ja tutkia henkilöautolla lähiseutuja ja nähtävyyksiä.

Siellä se auto viettelee leppoisia kesäpäiviä.

Siellä se auto viettelee leppoisia kesäpäiviä.

Kiteellä on pieneksi kaupungiksi yllättävän paljon erilaista ajanvietettä. Tunnetuin paikka on varmasti Pajarinhovi, jossa on vesipuisto sekä eläinpuisto. Kävimme viikonloppuna Pajarinhovin myymälässä, mutta emme puistoissa. Eläinpuistossa on tullut käytyä aiempina vuosina, joten päätimme jättää sen tällä kertaa välistä. Sieltä löytyy n. 50 eri eläinlajia ja 200 eläintä. Oikein mukava pysähdyspaikka lapsiperheillekin. Eläinpuistokierroksen jälkeen voi mennä vilvoittelemaan vesipuistoon ja Suomen suurimpaan lasten uimamaailmaan. Tänä kesänä Pajarinhovissa on myös näytillä maailman suurin pinssikokoelma aina elokuun loppuun asti. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa.

Pajarinhovi sijaitsee n. 16 km Kiteen keskustasta.

Pajarinhovi sijaitsee n. 16 km Kiteen keskustasta.

Jos urheilusta on kiinnostunut, niin Kiteellähän on myös oma Superpesis joukkue, Kiteen Pallo. Kotipelit ovat kesäisin Rantakentällä, aivan keskustan tuntumassa. Pelejä on heinäkuussa kerran viikossa ja elokuussa vielä kolme kertaa. Mikäs sen mukavampaa aurinkoisella kelillä on, kuin istua katsomassa pesistä ja nauttia kylmiä juomia. Me pääsimme tiistaina nauttimaan pesäpallohuumasta ihan paikan päällä. Kiteen Pallo kohtasi tiukassa ottelussa Seinäjoen JymyJussit. Aivan loppumetreille asti kotijoukkue oli karvaassa tappiossa, mutta viimeisillä lyönneillä tuli kaksi kunnaria putkeen. Täytyy sanoa, että todella jännittävä tunnelma oli koko pelin ajan. Ensimmäistä kertaa livenä pesistä ja jäin jo koukkuun. Toivottavasti tänä kesänä ehtii vielä uudelleen katsomaan.

Pesäpallo tunnelmaa, Kiteen Pallo vs. Seinäjoen JymyJussit, ja Kitee vei!

Pesäpallo tunnelmaa, Kiteen Pallo vs. Seinäjoen JymyJussit, ja Kitee vei!

Vielä mainittakoon, että samalla Rantakentällä järjestetään 25.07-26.07.2014 Nallerock. Tarjolla on laaja kattaus Suomen huippuartisteja, mm. Suvi Teräsniska, Neljä Ruusua, Viikate, Samuli Putro ja Janna. Rockissa esiintyy myös paikallisia bändejä.

Voiko olla parempaa tapaa viettää aurinkoista päivää!

Voiko olla parempaa tapaa viettää aurinkoista päivää!

Jos tässä vielä pari päivää nauttisi auringosta, saunasta ja uimisesta. Viikonloppuna sitten taas karavaani liikkeelle ja kohti Oulun Qstock festaria. Nyt vaan peukut pystyyn, että kelit pysyvät tällaisina.

Vesiskootterin päälläkin voi hyvin nauttia eväät, ja keskellä järveä.

Vesiskootterin päälläkin voi hyvin nauttia eväät, ja keskellä järveä.

Yhteistyössä mukana: Top Camping Vaasa

Seuraa Bloggaavien Karavaanareiden, Sinin, Lotan ja Paten, seikkailuja kesä-Suomessa. Blogit ilmestyvät viikoittain. Muistathan kesälomaasi helpottavan KivaaTekemistä.fi -hakupalvelumme.
Tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje, niin ehdit mukaan Linnanmäen lippupakettien heinäkuun arvontaan.