Bloggaava Karavaanari: Kylmin juhannus 30 vuoteen

Julkaistu:

25.06.2014
| Kirjoittanut:

Vietimme viime juhannuksen Mikkelissä Visulahden leirintäalueella, ja päätimme nyt jatkaa perinnettä. Silloin järjestettiin ensimmäistä kertaa Visulahden juhannus -festivaalit, porukkaa tuolloin oli vielä melko vähän. Leirintäalueella oli rauhallista, eikä festivaalimeininkiä ollut juuri havaittavissa. Kelikin oli mitä parhain.

Visulahti

Visulahti

Visulahden leirintäalue

Vältyimme tänä vuonna juhannusruuhkasta teillä ja kaupassa. Olimme hyvissä ajoin torstaiaamuna liikenteessä, ja saimme Visulahdesta hyvän sähköpaikan autolle. Läheltä huoltorakennuksia ja rantaa. Naapuritkin näyttivät rauhallisilta. Vastaanoton työntekijät olivat ystävällisiä ja palvelualttiita. Alueelle tuli jo torstain aikana paljon telttailijoita, ja jos jonkin näköisiä vankkureita. Tuunattuja busseja, auto jonka lavalle oli nostettu leikkimökki, ja hevoskuljetusauto. Ei ainakaan mielikuvituksen puutteesta voi juhannuskansaa syyttää. Ensimmäinen ilta menikin sitten autossa sadetta pidellessä ja bingoa pelaillessa.

Vahakabinetti, Dinosauria ja paljon muuta

Vahakabinetissa oli kuvattuna ilmeisesti perin suomalainen juhannus

Vahakabinetissa oli kuvattuna ilmeisesti perin suomalainen juhannus

Aattoaamuna suuntasimme porukalla katselemaan vahakabinettiin vahanukkeja. Sieltä löytyi kattavasti nukkeja presidenteistä näyttelijöihin ja laulajiin. Tuonne paikkaan ei kyllä haluaisi joutua yksin pimeällä, sen verran aidonnäköisiä ne olivat. Kävimme myös pyörähtämässä Dinosauriassa vesipuiston puolella. Ilma oli ikävä kyllä taas niin kylmä, ettei vesipuistossa ollut yhtään ihmistä uimassa. Eikä mekään uskaltauduttu altaisiin. Paikka oli kyllä muuten oikein viihtyisä vesiliukumäkineen ja pomppulinnoineen. Varmasti saisi hyvin aurinkoisen päivän kulumaan altaassa nautiskellen. Visulahdesta löytyy myös Xon-puisto, jossa voi ajaa mikroautoilla, mönkijöillä tai vaikka hypätä benjin. Tekemistä löytyy varmasti kaikenikäisille, ja alueella on aukioloaikoina vapaa pääsy.

Ei ollut vesipuiston altaissa tunkua.

Ei ollut vesipuiston altaissa tunkua.

Festivaalit ja aaton juhlintaa

Aaton esiintyjistä kävimme kuuntelemassa Kolmannen Naisen ja Klamydian keikat. Vaikka olin pukeutunut omasta mielestäni riittävän hyvin, ei alueella pystynyt olemaan paria keikkaa pidempään. Näkyipä festivaalialueella myös pilkkihaalareihin pukeutuneitakin. Onneksi autossa oli lämmintä, ja parhaimmillaan meitä olikin 10 henkilöä sisällä lämmittelemässä. Sopu sijaa antaa. Sääliksi kävi vain niitä, jotka värjöttelivät teltoissa mittarin näyttäessä nollaa astetta. Yöllä satoi vielä kaatamalla vettä, ja ukkonenkin jyrähteli lauantaiaamuna. Viereiselle paikalle oli saapunut porukka nuoria, joilla oli bileet pystyssä kellon ympäri. Basso tärisytti sänkyä kiitettävällä voimalla. Nyt ei edes korvatulpista ollut hyötyä.

Vahakabinetista löytyy mm. nämä herrat.

Vahakabinetista löytyy mm. nämä herrat.

Lauantaina päätin olla viisaampi ja puin päälleni kuusi paitaa, joista kaksi oli villapaitoja, ja välihousut. Enpä muista tarvinneeni aiemmin välihousuja kesällä. No, kerta se on ensimmäinenkin. Festivaalialueella ei kovin paljoa lauantainakaan ollut väkeä. Kaija Koon keikka oli oikein hyvä päätös tälle juhannukselle. Ehkä ensi vuonna voisi keksiä jotain ihan muuta. Ajaa vaikka lappiin itikoiden syötäväksi.

Lapsiperheille en Visulahtea välttämättä suosittelisi juhannuskohteeksi, mutta nuorille aikuisille ehdottomasti.

Yhteistyössä mukana: Top Camping Vaasa

Seuraa Bloggaavien Karavaanareiden, Sinin, Lotan ja Paten, seikkailuja kesä-Suomessa. Blogit ilmestyvät viikoittain. Muistathan kesälomaasi helpottavan KivaaTekemistä.fi -hakupalvelumme.
Tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje, niin olet mukana lippupakettien arvonnassa joka kesäkuukauden lopussa.

2 thoughts on “Bloggaava Karavaanari: Kylmin juhannus 30 vuoteen

  1. Elisa

    Kiitod reportaasista! Ilma ei tainnut suosia mitään aktiviteettia tai aluetta, joten miinuspisteitä ei kelistä voi kai Visulaheen päälle vierittää. Visulahti lapsiperheen lomakohteena kiinnostaa, sillä olemmme suuntaamassa lomalla kohti Mikkeliä. Worth visiting?

Kommentointi on suljettu.