Bloggaava Karavaanari: Itä-Suomesta Heinäsaareen

Julkaistu:

18.06.2014
| Kirjoittanut:

Taas on se aika vuodesta, kun karavaani pitäisi katsastaa ja viedä huoltoon. Kilometrejä ehti vuodessa kertyä n. 40 000, ja autossa vietettyjä öitä 150. Joten ei ihme jos tätä jo kodiksi kutsuu. Vaikka tilaa on hyvin rajallisesti, ei ahtaanpaikankammo ole ainakaan vielä iskenyt. Siivoamista on vähän, ja ylimääräistä tavaraakaan ei mahdu kaapin perukoilla lojuamaan. Kunhan vain autosta pitää huolen, niin asumismukavuus on taattu. Meille tämä on enemmänkin liikuteltava mökki. Harrastus jonka kanssa voi mennä minne haluaa ja vaihtaa maisemaa, kun kyllästyy. Ei tarvitse ajella nurmikkoa, kitkeä rikkaruohoja tai miettiä kukkien istuttamista.

Röskön leirikeskuksen upeat maisemat

Röskön leirikeskuksen upeat maisemat.

Kiteeltä häähumusta Savonlinnaan kebabille

Katsastuksen jälkeen kutsuikin jo seuraava reissu, ja hääjuhlat Kiteellä. Hääpaikkana toiminut Röskön leirikeskus ( josta aion kirjoittaa ensi kuussa enemmän), tarjosi upean rantaparkin. Maisemat suoraan kuin postimerkistä. Ikävä kyllä sää ei suosinut taaskaan. Kylmä tuuli ja alhainen lämpötila pakottivat kaivamaan villatakin naulakosta.

Seuraavana aamuna pään ollessa juhlien jälkeen hieman kipeä, suuntasimme Savonlinnaan suosikki kebabravintolaan Uskudariin. Kyseinen kebab ravintola on mielestämme ehdottomasti Suomen paras, ja useita ollaan reissuilla testattu. Mahat täynnä jaksoi helposti ajaa seuraavaan määränpäähän, Heinolan Heinäsaaren leirintäalueella.

Heinäsaaren uimaranta, josta löytyy myös leikkipaikka ja grillikatos.

Heinäsaaren uimaranta, josta löytyy myös leikkipaikka ja grillikatos.

Heinäsaaren leirintäalue Heinola

Heinäsaaren alue oli meille entuudestaan tuntematon. Lahden moottoritietä ajaessa on monesti Tähtihovin kohdalla katse kääntynyt saaressa olevaan leirintäalueeseen. Olimme liikenteessä sunnuntaina, joten suurin osa karavaanareista oli poistumassa alueelta. Vastaanottorakennus oli viihtyisä biljardipöytineen ja pihaterasseineen. Palvelu oli ystävällistä, ja saimme autolle paikan aivan rannan tuntumasta. Parikymmentä muutakin autokuntaa oli, mutta paikka oli silti todella rauhallinen. Huoltorakennukset olivat siistit, ja plussaa suihkuista, joista vedentulo ei katkennut puolen minuutin välein. Läheltä löytyy myös Kumpeli Spa, jos kaipaa rentoutusta ja erilaisia hoitoja. Kaupunki oli kävelymatkan päässä. Ainoana miinuksena täytyy mainita lähellä kulkeva moottoritie, josta kantautui äänet todella hyvin leirintäalueelle. Emme laittaneet yöksi lämmitystä päälle, ja viiden aikaan aamulla heräsin nenä jäässä katsomaan lämpömittaria, joka näytti 12 astetta. Hrr, Suomen kesäyö pääsi yllättämään ja oli käännettävä lämmitys täysille.

Nyt kun takana on pari viikonlopun mitaista pikareissua, on mahtavaa aloittaa suunnittelemaan lähestyvää juhannusta. Pakata auto täyteen grillihiiliä, erilaisia pihapelejä ja teltta. Paljon olisi mielenkiintoisia tapahtumia tiedossa, mutta saa nähdä mihin kaupunkiin sitten loppujen lopuksi päädymme.

Turvallista juhannusta kaikille, ja nauttikaa!

Ei hullumat näkymät auton ikkunasta Tähti-sillalle.

Ei hullummat näkymät auton ikkunasta Tähti-sillalle.

Yhteistyössä mukana: Top Camping Vaasa

Seuraa Bloggaavien Karavaanareiden, Sinin, Lotan ja Paten, seikkailuja kesä-Suomessa. Blogit ilmestyvät viikoittain. Muistathan kesälomaasi helpottavan KivaaTekemistä.fi -hakupalvelumme.