Anna Tonttulan yllättää – monipuolinen perhekohde ihan lähellä Leviä!

Julkaistu:

26.02.2019
| Kirjoittanut:

Hiihtolomaansa Levillä viettävälle riittää aktiviteettia myös rinteiden ulkopuolella, kun ajelee 8 kilometriä Levikeskuksesta pohjoisen suuntaan. Köngäs on rauhallinen kylä, joka kätkee yllättävän laajan, ympärivuotisen koko perheen elämyskylän. Kohde sopii erinomaisesti niin kotimaisille hiihtolomailijoille kuin kansainvälisille vieraillekin.

Tietäjän talo Tonttulassa. Kuva: Tonttula / Elves Hideaway / www.lapintonttula.fi

Pelkästä pukinpajasta ei tosiaankaan ole kysymys, vaan suuresta alueesta, jolle on sijoitettu kaikenlaista mukavaa puuhaa. Päärakennuksessa oleva Tonttulan ravintola on sekä kahvila että tilausravintola. Kahvilan yhteydestä löytyy tuliaisia tai matkamuistoja kaipaavalle Tonttulan puoti, jossa on paitsi ikuinen joulu, myös kivoja sisustusideoita ympärivuotiseen käyttöön. Metsästä löytyy salainen paikka, Tonttulan piilo, jonne pääsee vain salatunnelin kautta. Onneksi Metsätonttu opastaa!

Keltanuttuinen Tonttu. Kuva: Tonttula / Elves Hideaway / www.lapintonttula.fi

Metsätontun ja keltanuttuisen tontut opastamat ohjelmat kestävät noin 1,5 tuntia. Tonttula onkin erinomainen päiväretkikohde perheille laskettelun lomassa. Tonttujen kierroksilla voi paistaa piparkakkuja, askarrella ja tavata Tietäjä-Tontun. Monen pienen vieraan suosikki näillä kierroksilla on kuitenkin ollut Tonttulan eläinasukkaiden kohtaaminen; Tontut hoitavat poroja ja hevosia, joita myös vieraat pääsevät tapaamaan. Reitti on helppokulkuista maastoa, mutta hyvillä ulkovaatteilla kannattaa silti varautua.

Tonttulan eläimiä ja tonttuja. Kuva: Tonttula / Elves Hideaway / www.lapintonttula.fi

Tonttulasta pääset myös husky- tai poroajelulle, joko tunnin tai 20 minuutin mittaisena. Ne, jotka eivät osaa päättää, voivat valita 3 tunnin yhdistelmäretken; ajelua sekä porojen että huskyjen kyydissä, ja vielä sokerina pohjalla moottorikelkankin kyydissä. Tällä arktisella retkellä näet samalla Tonttulan piilon ja Revontulikodan, jossa vieraita hellitään lämpimillä juomilla ajelun lomassa.

Tonttulan opas vie myös jäälle, tikkukalastukseen tutustumaan! Parin tunnin retkellä vieraat näkevät huikeita maisemia, saavat kokeilla talvikalastusta ja kuulevat Lapin luonnosta. Näille retkille pääsee tiistaisin ja perjantaisin, hintaan 40 e/hlö. Keskiviikkoisin taas on mahdollista saada Lapin kaste! Shamaani tai Lapin akka rummuttaa vieraat maagisiin tunnelmiin!

Kelkkaretkellä Tonttulassa. Kuva: Tonttula / Elves Hideaway / www.lapintonttula.fi

Tonttulan elämyksistä on vaikea valita parasta, mutta mukavaa on, että kaikkea voi kokeilla sekä ryhmän kanssa tilauksesta että ihan vain päiväretkelle perheen kanssa poikkeamalla. Esimerkiksi yhteissauna lämpiää rannassa perjantaisin, ja löylyihin pääsee 15 eurolla. Rantasaunasta rohkeimmat pulahtavat tietenkin avantoon!

Tonttulaa on sanottu luonnon omaksi huvipuistoksi, ja määritelmä sopii kohteelle kyllä erinomaisesti! Ei muovista tunnelmaa vaan aitoa tunnelmaa ja eläimiä, lapin luontoa ja kokemuksia, jotka monelle kaupungissa asuvalle ovat jo jääneet etäisiksi. Alueella voi myös majoittua viihtyisässä Taivaanvalkeat-hotellissa (www) ja nauttia luonnonrauhasta ja hiljaisuudesta pidempään. Ja matka on sama toisinkin päin, eli jos menohalut kuitenkin jonakin lomapäivänä yllättävät, on Levikeskukseen matkaa vain 8 km!

🎅🤶🎅🤶🎅🤶🎅🤶

Lähistöllä toimii myös toinen, matkailijan luonnonrauhaan vievä Tähtikohteemme, Lapin Luontoelämys. Heidän kauttaan järjestyvistä luontoretkistä, kuten myös Tonttulasta, voit lukea lisää jutustamme viime syksyltä: https://www.kivaatekemista.fi/blog/levin-lumeton-kausi-yllatti-tonttula-koskenlaskua-autonrenkaalla-kullanhuuhdontaa-ja-rauhoittavia-maisemia/

Yhteystiedot:

Tonttula – elämyskylä Levillä
Palosaarentie 30, Kittilä
p. 016 6510 500
https://www.lapintonttula.fi/

Tonttulan ympärivuotiseen ohjelmatarjontaan, kuten Keltanuttuisen Tontun kesäretkeen ja Metsätontun retkeen syyslomaviikoilla, voit tutustua tarkemmin Tonttulan kotisivuilla.

🌲🌳🌲🌳

Lapin Luontoelämys – Elämyksiä Lapin luonnossa
Ounasjoentie 810, Kittilä
p. 040 716 3033
https://www.lapinluontoelamys.fi/

Laajasta palveluvalikoimastamme löytyy jokaiselle jotakin aina kevyistä päiväretkistä ja aktiviteeteista viikon pituisiin vaellusretkiin. Kaikille retkille on yhteistä osaavat ja koulutetut oppaat sekä unohtumattomat elämykset Lapin upean luonnon keskellä.

🎅🤶🎅🤶🎅🤶🎅🤶

Tonttula on KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com -palvelun Tähtikohde ja media-asiakas.

Jos haluat Tähtikohteeksi ja/tai että kerromme sinun kohteesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Olemme saaneet hyvää palautetta asiakkailtamme onnistuneista kampanjoista, joita teemme ympäri vuoden. Lue lisää
KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa, seuraa Instagramissa tai tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi sopivasti n. 1 kuukauden välein.