Time: 0.0017 Seconds\n

Post-Kabaree

Oulun teatteri, Pikisali

Post-Kabaree
Kohteen nimi: Post-Kabaree
Osoite: Kaarlenväylä 2, 90015 Oulu
Tapahtuma-aika:
09.11.2024 - 21.12.2024

Katso kartta isompana

Esittely:

Joel Härkönen ja työryhmä
Post-Kabaree
Draaman jälkeinen spektaakkeli

Tervetuloa kokemaan maailmanlaajuinen, universumin säihkyvin, tuorein, dramaattisin, ainutkertaisin spektaakkeli Pikisalin uumeniin! Hyppää kanssamme karuselliin!

Post-Kabaree on Joel Härkösen ohjaama, yhdessä työryhmän kanssa luoma ennennäkemätön spektaakkeli 20-luvun kabareenäyttämöksi muuntuvassa Pikisalissa.

Post-Kabaree on kaikkea sitä, mitä kabareessa rakastetaan: laulua, musiikkia, tanssia, komediaa, sirkusta ja akrobatiaa – tässä illassa kaikki esittävän taiteen muodot ja kaikki yleisön tunteet ovat mahdollisia. Esitys rakentaa numeroiden kollaasin, jota yleisö seuraa tiivisti kaiken keskellä ja on osa sitä.

Luvassa on 360 asteen spektaakkeli ja rapistunutta, dekadenttia 1920-luvun tunnelmaa tuotuna tähän päivään. Pikisalin keskelle on rakennettu kabaree-karuselli, jonka ympärillä katsojat saavat kuulla toinen toistaan upeampia ja ainutlaatuisempia sävellyksiä sekä nauttia kokonaisvaltaisesta elämyksestä. Baari on auki läpi illan!

Post-Kabaree käsittelee unelmia. Esitys luo maailman, jossa jokainen voi hyväksyä itsensä ja toisensa sellaisena kuin on: epätäydellisenä ja keskeneräisenä: kokonaisena!

Lisäksi esityksen äänisuunnittelija-muusikko, Härkösen luottotyöpari Veli-Ville Sivén on yhdessä työryhmän kanssa säveltänyt näyttämölle 15 uutta biisiä, joita esiintyjistä muodostettu bändi tulkitsee soittaen perinteisten soittimien lisäksi romumetallista valmistettuja instrumentteja!

Produktio toteutetaan yhteistyössä nykysirkusryhmä Agit-Cirkin kanssa.

Tule aloittaman ilta jo klo 18.15 ja päiväesityksissä virittäytymään tunnelmaan klo 12.15, jolloin pre-show alkaa!

Ohjaaja
Joel Härkönen on helsinkiläinen teatteriohjaaja ja esityssuunnittelija ja valmistui Teatterikorkeakoulusta ohjaajaksi keväällä 2021. Oulun produktion jälkeen hän aloittaa kahden vuoden kiinnityksen ohjaajana Kajaanin kaupunginteatterissa.

Taiteilijana Härkönen liikkuu luontevasti laajalla alueella kokeellisemman esitystaiteen ja perinteisemmän puheteatterin välissä. Ohjaajana hän pyrkii aina luomaan turvallisemman työilmapiirin, jossa jokainen teatterin työntekijä tulee nähdyksi ja kuulluksi.

Härkösen ohjauksia leimaa vahva, konkreettinen suhde näyttämöön ja sitä kautta leikkiin – niissä on muun muassa rakennettu oikeasti, pesty pyykkiä oikeasti, oltu kuntosalilla oikeasti ja siivottu oikeasti. Hänen pyrkimyksensä on tehdä teoksia, joissa korostuu nyt-hetkessä oleminen ja jotka kutsuvat katsojat mukaan nauttimaan työryhmän luomista maailmoista.

Uusintaensi-ilta 9.11.2024 klo 19
Pikisali, Oulun teatteri
Kesto noin 2 tuntia 15 minuuttia sisältäen ohjelmallisen väliajan.

Esityksen suositusikä on 16 vuotta, ja alaikäinen voi tulla vanhemman seurassa. Suosittelemme saapumista paikalle hyvissä ajoin: klo 12.15/18.15 avaamme ovet Pikisaliin, jossa voit nauttia teatteriravintola Auliksen antimista ja esitykseen johdattelevasta preshowsta. Iltaesityksissä baari palvelee tunnin esityksen jälkeen.

Huom! Esityksessä käytetään teatterisavua ja välkkyviä valoja.

Tekijät
Esityskonsepti ja ohjaus Joel Härkönen
Lavastus ja pukusuunnittelu Kalle Nurminen
Äänisuunnittelu, bändikapteeni Veli-Ville Sivén
Valosuunnittelu Aarne Turunen
Maskeeraus- ja kampaussuunnittelu
Veera Anttila
Sirkuskonsultit Jenni Lehtinen ja Sasu Peistola

Rooleissa
Heli Haapalainen
Henri Halkola
Elina Korhonen
Antti Laukkarinen
Joose Mikkonen
Merja Pietilä
Timo Pesonen
Anne Syysmaa
Tuula Väänänen
Veli-Ville Sivén, muusikko
Ira Oinonen, sirkustaiteilija (Agit-Cirk)
Jere Virta, sirkustaiteilija (Agit-Cirk)

Muokattu: 15.05.2024