Tammi-helmikuun tapahtumatärpit: Ruokamatkailua, talvista tekemistä ja häämessuja!

Julkaistu:

20.01.2017
| Kirjoittanut:

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Uusi vuosi ja uudet kujeet! Jos etsit uutta lomakohdetta Suomesta tai ulkomailta, haluaisit lähteä nauttimaan Pohjois-Karjalan upeasta luonnosta hiihdon merkeissä tai suunnittelet omia tai ystäväsi häitä, näitä tapahtumatärppejä sinun ei kannata ohittaa. Tapahtumatarjonnasta löytyy kivaa myös lapsille!

Tässä sinulle KivaaTekemistä -tiimin poimimat kiinnostavimmat tapahtumat tammi-helmikuussa 2017.

19.-22.1. Matkamessut 2017, Helsinki (www) Suomi 100v -juhlavuoden kunniaksi messuille on pystytetty Suomi-ohjelmalava, jossa järjestetään kotimaan helmistä koottua ohjelmaa. Uutena nähdään myös Ruokaretki Suomeen -alue, jossa esitellään suomalaista ruokaosaamista ja ruokamatkailukohteista. Uusina kohteina messuilla esittäytyvät Kamerun, Filippiinit, Tadzikistan ja Qatar. Myös Yhdysvaltojen suurin osavaltio Alaska osallistuu ensimmäistä kertaa Matkamessuille. Muita kiinnostavia kohteita kaukomatkailijoille ovat mm. Japani, Ecuador, Tansania ja Sri Lanka. Lue artikkelimme Matkamessuilta 2017.

SUOMEN TALVILUONNON PÄIVÄ – SUKELLA TALVEEN 4.2.

Pulahda avantoon, hiihdä maailman suurimmassa hiihtokoulussa kello 10, tutki eläinten jälkiä tai juhli talviluonnon päivää. Talviluonnon päivänä nautitaan lumesta, pyrystä, revontulista ja kaamoksen väistymisestä. Innostaisiko vaikka lumikenkäily, pilkki tai pulkkamäki? Ja jos lumionnea ei ole, suuntaa tulentekopaikalle talvipiknikille.

Talven taikaa Ylläksen Luontokeskus Kellokkaassa (www)
Veistä oma lumiukko, kokeile talvipyörää, ummenhiihtimiä, liukulumikenkää jne… Talvitapahtuma satavuotisen Suomen kunniaksi esittelee talvitouhuja monessa muodossa. Kellokkaan piha-alueella on koottu talven taikavempeleitä – tule kokeilemaan niitä, me opastamme! Pakkasherraa torjutaan iloisella mielellä ja lämpimällä juomalla. Ihan tulipalopakkasen varalle meillä on suunnitelma miljoonan palikan legotunturin taikamaiseman rakentamiseksi Kellokkaan sisätiloissa. Päivän päätteeksi voi lämmitellä uusimman Onneli ja Anneli – Salaperäinen muukalainen elokuvan parissa.

3.-5.2. Lumenveiston SM-kisat, Juuka (www)
Sukella talveen Vaalassa (www)
Maailman suurin hiihtokoulu, Helsinki (www)
Sukella talveen Kuusijärvellä – koko perheen tapahtuma Sipoonkorven kansallispuiston maisemissa, Vantaa (www)
Winter Action Day Suomen luontokeskus Haltiassa, Espoo (www)

Lisää Sukella talveen -tapahtumia

Kuvan lähde: luonnonpaivat.fi

Kuvan lähde: luonnonpaivat.fi

TALVISTA TEKEMISTÄ

21.-29.1. Lasten ja nuorten Pakkaspäivät, Kuopio (www)
Lasten ja nuorten Pakkaspäivät -tapahtumaviikko tarjoaa lapsille ja nuorille niin taiteellista kuin liikunnallistakin toimintaa ympäri Kuopiota. Tapahtumia ja toimintaa on keskustan ja Pyörön lisäksi paljon myös maaseutualueilla kuten Maaningalla, Nilsiässä ja uutena alueena Riistavedellä.

4.-5.2. Koli Telemark Weekend, Lieksa (www)
Opettele uusi laji tai kehitä jo opittuja taitojasi. Ryhmiä muodostetaan osallistujien taitotason mukaisesti.

9.-12.2. Tykkylumi-kuvauspäivät Kestikievari Herranniemessä, Lieksa (www)
Perinteiset Reino Turusen tykkylumi- kuvauspäivät jälleen Pielisen maisemissa. Omatoimisia retkiä Kolin vaarojen ja ympäristön upeisiin maisemiin, päivälliset ja saunominen, sekä iltaisin kuvien katselua päivien otoksista suurelta valkokankaalta ja vapaata yhdessäoloa.

11.2. Kauppakeskus Kaaren kattoparkin luistinradan avajaiset – 14.2. Ystävänpäivän rusettiluistelu, Helsinki (www)
Avajaisten ohjelmassa mm. Helsingin Luistinklubi ry:n luistelunäytös klo 11 ja 12, luisteluopetusta lapsille klo 13, EasyFit-luistelutuokiot lapsille klo 14 ja aikuisille klo 14.30. Mukana menossa Paula-lehmä, EasyFrog, Diacor-hiiri ja Kaapo-hiiri.

19.2. Kolin jäätie tutuksi, Lieksa
Koli – Vuonislahti jäätien molemmilla rannoilla: luisteluväylä jäätien ohessa, koiravaljakkoajelua, lumirakentamista yms. touhua koko perheelle, kahvia, nuotiomakkaraa, potkuri/luistin-lainausta.

19.2. Yours Truly, SNL -lumilautailutapahtuma tytöille ja naisille, Talma Ski, Sipoo (www)
Yours truly, SNL tapahtuma on Suomen Naislautailijat ry:n organisoima lumilautailutapahtuma kaikille tytöille ja naisille, jotka ovat kiinnostuneet parkkilaskemisesta hyvässä ja inspiroivassa seurassa. Reilit ja hyppyrit sopivat myös parkkilaskemista aloitteleville. Paikalla on mentoreita antamassa vinkkejä ja jeesaamassa halukkaita.

Tahkon talvikauden tapahtumia (www)

Talvinen Pielinen. Kuvan lähde: Kestikievari Herranniemi

Talvinen Pielinen. Kuvan lähde: Kestikievari Herranniemi

HYVINVOINTIA

4.2. Lomakeskus Revontulen Saunapolku, Hankasalmi (www)
Revontulen asiakkailla ja lähiseudun asukkailla on nyt hyvä mahdollisuus tutustua Revontulen saunapolkuun. Savusauna, Loitsu-sauna ja telttasauna lämpinämä klo 17-21. Lisäksi 2 kuumaa ulkoporeallasta ja mahdollisuus avantouintiin kahdessa avannossa! Omat uikkarit mukaan. Saunamaksu 12 € ( 6 € / lapset 4-12 v). Revontulen ” The Northern Lights Sauna Trail ” palkittiin FinRelax tähtituotteena tänä vuonna.

25.-26.2. Joogafestival Helsinki 2017, Helsinki (www)
Joogafestival Helsinki on tarkoitettu kaikille hyvinvoinnista kiinnostuneille, kaiken tasoisille liikkujille, lapsista senioreihin. Tapahtumassa on mukana valtaosa kaikista pääkaupunkiseudulla toimivista jooga- ja meditaatioyhteisöistä.

TIEDETTÄ JA DOKKAREITA

20.-21.1. Tieteen päivät, Tampere (www)
Tieteen päivät on kaikille tieteen ja tutkimuksen ystäville sekä muille uteliaille suunnattu avoin ja maksuton tiedekimara Tampere-talossa 20.–21.1. Perjantaina vietetään Nuorten päivää ja lauantaina on nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille.

23.-29.1. DocPoint – Helsinki Documentary Film Festival (www)
DocPoint tuo Helsingin valkokankaille parhaat dokumentit Suomesta ja maailmalta. Suomessa se on ainoa vain dokumenteille omistettu tapahtuma ja lajissaan se on Pohjoismaiden suurimpia.

11.2. Kierros vanhassa observatoriossa, Helsinki (www)
Observatoriolla järjestetään kaikille avoimia yleisöopastuksia joka kuukauden toisena lauantaina klo 14-15. Yleisöopastuskierrokselle (1h) pääsee normaalin pääsylipun hinnalla. Kierrokselle mahtuu 20 ensimmäistä. Ryhmä pääsee oppaan johdolla mm. vierailemaan vanhoissa havaintotorneissa ja näkemään planetaarioesityksen.

KIINTOISIA NÄYTTELYJÄ

28.1. Uudistuneen Heurekan ja uuden Eläinten Body Worlds -näyttelyn avajaiset, Vantaa (www)
28. tammikuuta tiedekeskus Heurekassa avautuu eläinten anatomiaa esittelevä Body Worlds – Animal Inside Out –näyttely, joka koostuu yli sadasta aidosta plastinoidusta eläimestä ja eläinten osista. Mukana näyttelyssä on eksoottisten eläinten lisäksi tutumpia kotieläimiä sekä myös suomalaisesta luonnosta tuttuja eläimiä. Yhtään eläintä ole vahingoitettu tai tapettu näyttelyä varten.

2.2.-2.4. Orimattilan taidemuseo: Maija-Kaarina Nenosen lastenkirjojen kuvituksia (www)

20.1.-19.3. He and She, Gumbostrand Konst & Form, Sipoo (www)
Näyttely on kahdeksan taiteilijan muodostama ryhmänäyttely, jonka teemana on maskuliinisuus ja feminiinisyys. Mukana on grafiikkaa, maalauksia, koruja ja veistoksia. Taiteilijat: Nina Forsman, Pekko Orava, Jaro Palmu, Johanna Pohjavirta, Tuomo Rosenlund, Jari Rönkkö, Carolina von Schantz ja Annette Tillander. 20.1.-16.2. Kuukauden nuori taiteilija: Sanna-Mari Rautavirta

12.2. Maksuton yleisöopastus Suomen Luontokeskus Haltiassa, Espoo (www)
Maksuton opastus Suomen luonto -näyttelyyn on avoin kaikille pääsylipun ostaneille. Maksuttomat kierrokset järjestetään kuun 2. sunnuntaina tammi-toukokuussa klo 14-15. Mukaan mahtuu 25 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen opastukselle paikan päällä.

14.2. Vantaan Kaupunginmuseo: Rakkauden tiloja – Tunteiden kiitotiellä -näyttelyn avajaiset (www)
Ystävänpäivänä 2017 avautuvassa näyttelyssä kerrotaan vantaalaisia rakkauden tarinoita esineiden, paikkojen ja valokuvien kautta. Rakkauden tiloja on osa neljän museon Suomi100-juhlavuoden näyttelykokonaisuutta. Tunteiden kiitotiellä -näyttelyn kummina toimii laulaja Janna Hurmerinta.

Elänten Body Worlds Heurekassa 28.1.-29.10.2017. Kuvan lähde: Heureka

Elänten Body Worlds Heurekassa 28.1.-29.10.2017. Kuvan lähde: Heureka

HIIHTOTAPAHTUMIA

10.-14.2.2017 | 16.-20.2.2017 | 9.-11.3.2017 | 16.-20.3.2017
Majatalosta Majataloon -hiihtovaellus, Valtimo-Nurmes (www)
Hieno hiihtovaellus halki piirakkamaan perinteisen hiihdon ja hyvän ruoan ystäville! Vaelluksen hiihtolatu kulkee Valtimon Puukarista Nurmeksen Kynsinimelle. Päivämatkat ovat 15-30 km, omaan tahtiin leppoisasti hiihdellen.

25.2. Pielisen Jäähiihto, Lieksa (www)
Pielisen jäähiihto on ilmainen retkihiihtotapahtuma, jossa hiihdellään päivä tasaisella Pielisen jäällä. Jäähiihtoladut Kolin rinteiden ala-asema – Kelvänsaaren kota – Kestikievari Herranniemi – Paateri – Raapiosaaren kota – Loma-Koli/jäätien alku. Makkaranpaistomahdollisuus Raapion kodalla. Säävaraus.

26.2. Ruunaan Koskihiihto, Lieksa (www)
Hiihtomatkat 12, 22 ja 30 km. Hiihtotapa perinteinen.

4.-5.3. Kolin maisemahiihto, Lieksa (www)
Hiihtomatkat 6–69 KM. 10 eri reittivaihtoehtoa, joten jokaiselle löytyy mieluisin reitti. Ladut sekä perinteiselle että vapaalle hiihtotavalle.

TALVIURHEILUTAPAHTUMIA

22.-25.2. Finland Ice Marathon, Kuopio (www)
Finland Ice Marathon (FIM) on yksi Suomen vanhin ja tunnetuin luonnonjäällä järjestettävä luistelutapahtuma. Tapahtuman keskuspaikkana toimii Kuopion matkustajasatama, minne rakennetaan kisakeskus runsaine oheispalveluineen. Perjantaina järjestetään kuutamoluistelu jätkänkynttilävalaistuksessa. Itse kilpailutapahtuma kestää lauantaista 25.2.2017 aamusta iltapäivään.

22.2.-5.3. Lahti2017 MM-kisat (www)
Lahden MM-hiihdot ovat satavuotiaan Suomen suurimmat juhlat ja seitsemännet MM-kisat Lahdessa, joiden kisatunnelmaan tullaan isolla porukalla niin läheltä kuin kauempaakin. Täällä vietetään 12 juhlakisapäivää aidossa Salppurin hengessä, jännätään 700 urheilusankarin puolesta ja nautitaan 21 eri kilpailusta.

Kuvan lähde: Finland Ice Marathon. Kuvaaja: Ville Miettinen

Kuvan lähde: Finland Ice Marathon. Kuvaaja: Ville Miettinen

SHOPPAILUA

21.1. Tammirieha Orimattilan Kehräämöllä (www)
Kynttiläpaja Maria Drockilan tuotteita, ilmaista jumppaa ja poniajelua, hernekeittoa jne.

27.-28.1. Tammimarkkinat Kuopion Kauppatorilla

12.2. Vintage & Swap, Helsinki (www)
Vintage-vaatteita, asusteita, huonekaluja, sisustustavaroita, pop-antiikkia ym. laadukkaasti patinoituja tuotteita. Myös jenkkiautoihin ja moottoripyöriin liittyviä osia, tarvikkeita ja palveluita.

18.2. Vive la Joroinen – Superkirppis, Hotelli Joronjälki
Tule pääsemään eroon tarpeettomasta ja hankkimaan uutta tarpeellista la 18.2. klo 10-15! Lisäksi Kahvio, Äijäparkki & Arvonta.

MUSIIKKIA

20.-21.1. Koli Jazz, Lieksa (www)
WilliamSuvanne Quartet ja Martti Vesala Soundpost Quintent, Pauli Lyytinen, Machinery ja Mikko Penttinen Happy People Combo & TriSis.

26.-29.1. Ylläs Jazz Blues 2017, Kolari (www)
The Filthy Six (UK/FIN), Joshua James (USA), Eero Raittisen Eldis, Ulla Pirttijärvi & Ulda,
Blue Stone, Birger´s Ragtime Band

1.-12.2. Musica Nova Helsinki (www)
Suomen suurin nykymusiikkifestivaali Musica nova Helsinki järjestetään joka toinen vuosi. Musica nova esittelee suomalaiselle yleisölle tuoreinta uutta musiikkia, ajankohtaisia kansainvälisiä säveltäjiä sekä nykymusiikin klassikoita.

Musica Nova Helsinki. Defunensemble, photo Ville Mattila

Musica Nova Helsinki. Defunensemble, photo Ville Mattila

MUUTA MUKAVAA

27.1. Kiinalainen uusi vuosi, Helsinki (www)
Lohikäärmeet ja leijonat tanssivat värikkäin lyhdyin koristellulla Keskuskadulla perjantaina 27.1.2017. Juhlinta käynnistyy kulkueella Narinkkatorilta Keskuskadulle klo 15.30, jossa ohjelma alkaa klo 16: mm. kungfua, musiikkia, tanssiesityksiä, kiinaksi laulavat muumit, jäänveistotaituruutta sekä kiinalaiseen aineettomaan kulttuuriperintöön kuuluvaa Taipinggu-tanssia, paperileikkausta ja olkitaidetta. Illan huipennuksena ilotulitukset paukkuvat Töölönlahdella päättyneen Apinan vuoden ja alkavan Kukon vuoden kunniaksi klo 20.20.

4.2. Kaupungin Skyline -työpaja, Helsinki (www)
Pimenevää iltataivasta vasten horisonttiin piirtyy kaupungin ääriviivan siluetti. Millaisista rakennuksista muodostuu maailman pääkaupunkien varjokuvat? Työpajassa pääset piirtämään ja askartelemaan oman mielikuvituskaupungin siluetin. Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkin maksuton ja avoin työpaja on kaiken ikäisille.

8.-12.2. ArtArctica, Helsinki (www)
ArtArctica on grassroots festivaali joka tuo taiteilijoita ympäri Arkikselta esittämään perspektiivejä Arktiksesta, luonnosta ja kulttuuristaan.

10.-19.2. Vene 17 Båt, Helsinki (www)
Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma Helsingin Messukeskuksessa. 19.2. myös Lasten Venemessut.

19.9. TenavaTohinat, Kylpylähotelli Päiväkumpu, Karjalohja (www)
Tapahtumassa pääsee temppuilemaan 12 m pitkällä ilmapomppupatjalla, taituroimaan erilaisilla temppuilupisteillä, ajamaan easy-rollereilla, kokeilemaan heittotarkkuutta ym. Perheen pienimmille on rakennettu oma peuhunurkkaus.

Kiinalainen uusi vuosi. Kuvan lähde: Helsingin kulttuurikeskus Caisa

Kiinalainen uusi vuosi. Kuvan lähde: Helsingin kulttuurikeskus Caisa

HÄÄMESSUJA

21.-22.1. Love Me Do –häätapahtuma 2017, Helsinki (ei pääsymaksua) (www)
28.-29.1. Turun Häät –häämessut 2017, Turku (www)
28.1. Häätapahtuma Hello Love, Seinäjoki (ei pääsymaksua) (www)
29.1. Porin Häämessut 2017, Pori (www)
29.1. Kehruuhuoneen Häämessut, Lappeenranta (ei pääsymaksua) (www)
4.-5.2. Tampereen Häämessut 2017 (www)
12.2. Onnenaika –juhlamessut, Kuopio (ei pääsymaksua) (www)
25.2. Juhla- ja Häämessut Kimmelissä, Joensuu (www)

Lisää tapahtumia ja muuta kivaa tekemistä voit etsiä KivaaTekemistä.fi –tapahtumahausta. Hakupalvelusta löydät myös Lippupisteen tapahtumia. Osa artikkelissa mainituista kohteista on Kivaa Tekemistä -palvelun Tähtikohteita ja näkyvyyskumppaneita.

**
Jos haluat, että kerromme sinun yrityksesi tarinan, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Suurimmalla osalla kesän 2016 kampanja-asiakkaistamme oli vilkas ja hyvä kesä. Lue lisää




KivaaTekemistä.fi / LikeFinland.com on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.