Suuri eläinpuistovertailu – myös talvella tapahtuu!

Julkaistu:

13.01.2014
| Kirjoittanut:

Suomessa on kolme ympärivuotisesti avoinna olevaa eläinpuistoa/-tarhaa. Korkeasaari on yksi maailman vanhimmista eläintarhoista. Perässä porskuttelevat kaksi pienempää luonnonmukaista eläinpuistoa: Ranua Etelä-Lapissa ja Ähtäri Etelä-Pohjanmaalla. Ranuan eläinpuiston erikoisuutena ovat jääkarhut ja siellä on näppärä vierailla, jos lomamatka suuntautuu Iso-Syötteelle, Kuusamoon tai Rovaniemelle. Korkeasaari erottuu muista sisätiloissa sijaitsevilla Africasialla ja Amazonialla, joissa kuuman kostea kesä jatkuu läpi vuoden. Ähtäri puolestaan on Suomen ensimmäinen luonnonmukainen eläinpuisto.

Kuva: Ranua Zoo

Kuva: Ranua Zoo

– ILMOITUS: NÄKYVYYS KIVAA TEKEMISTÄ.FI -PALVELUSSA TAVOITTAA YLI 5000 KULUTTAJAA –

Seuraavassa on vertailtu Ranua Zoon, Korkeasaaren ja Ähtäri Zoon tarjontaa ja hintoja.

RANUA ZOO

Lippujen hinnat (kesähinnat suluissa)
13 e (15 e), lapset 4-14 v. ja opiskelijat 11,50 e (12 e), eläkeläiset 12 e (13,50 e), perhelippu 45 e, alle 4-vuotiaat maksutta.

Eläimet
n. 50 villieläinlajia. Uusin eläinlaji myskihärkä saapui 10/2013.

Ruokapaikat: Jääkarhuravintola, Igluravintola talvella
Muuta huomioitavaa: mahdollisuus vuokrata talvella pulkkia eläinpuistokierrokselle
Erityistä: Ranualta löytyy Suomen ainoat jääkarhut.

Muuta toimintaa
Lapsille talvella oma minikelkkarata ja lumipuisto sekä ruokintanäytöksiä hiihtolomalla ja pääasiäisenä. Kesällä kotieläinpuisto, ruokintanäytöksiä, talutusratsastusta, Jussan ja Nessin Satupuisto.

KORKEASAARI

Lippujen hinnat
aikuiset 12 e (18 e), lapset 4-17v. 6 e (9 e), eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät 8 e (11 e), alle 4-vuotiaat maksutta. Saatavilla myös perhe- ja vuosilippuja. Suluissa vesitse-lippujen hinnat sisältävät pääsylipun eläintarhaan sekä meno-paluu -vesibussimatkat. Vesiliikenne alkaa vuosittain 1.5.

Eläimet: 150 lajia

Ruokapaikat: 2 ravintolaa, 2 kahvilaa, 4 kioskia
Muuta huomioitavaa: Mahdollisuus vuokrata lastenrattaita. Alueella grillausmahdollisuus.
Erityistä: Korkeasaaren Palosaaressa toimii villieläinsairaala, joka ottaa vastaan avun tarpeessa olevia luonnonvaraisia eläimiä.
Ajankohtaista: Art Meets Ice, Kansainväliset jäänveistofestivaalit 7.-9.2. ja 14.-16.2.2014

ÄHTÄRI ZOO

Lippujen hinnat
10 e (kesällä 16 e), alle 3-vuotiaat maksutta. Saatavilla myös vuosi- ja kimppalippuja.

Eläimet: n. 60 lajia.

Ruokapaikat: 2 kesäkahvilaa, 1 ravintola (Hotelli Mesikämmen)
Muuta huomioitavaa: Mahdollisuus vuokrata pulkkia talvikaudella ja vetorattaita kesäkaudella.
Erityistä: Eläinpuistossa kulkevan luontopolun varrelta löytyy nuotiopaikkoja, joissa voi syödä eväitä ja paistaa makkaraa.

Lähellä myös FamilyGolf: Golf-simulaattori ja sisäharjoitteluhalli. Kesällä kaikille avoin Par 3 -kenttä, jossa voi pelata ilman green cardia ja aiempaa kokemusta.

KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa, niin saat nopeasti tiedon uusista kiinnostavista blogijulkaisuista (sis. kohdearvioita, -vertailuja ja menovinkkejä).