Mille sirkuskiertueelle aiot osallistua?

Julkaistu:

02.08.2013
| Kirjoittanut:

Suomessa on kolme kiertävää sirkusta. On se suurin ja mahtavin Sirkus Finlandia ja pienempinä perässä porskuttelevat Sirkus Florentino ja Sirkus Caliba. Aika vaatimattomiahan kaikki kuitenkin ovat kun vertaa muun Euroopan tarjontaan, mutta tarkoitushan on pääasiassa miellyttää lapsia, eikä aikuisia. Lapsille sirkus on suuri elämys ja ihmeteltävää riittää vielä pitkäksi aikaa.

Itselläni on surkuhupaisia muistoja lapsuuden sirkusreissuilta. Muistan popcornin tuoksun, jättihattarat ja tietysti ne vaahtokarkit! Ostin kerran omilla rahoillani ison pussin mansikanmakuisia vaahtokarkkeja ja kun avasin pussin, se putosi korkealta ja kovaa maahan asti. Ei sitä sieltä penkkien alta saanut enää pelastettua, ei sitten millään.

Toinen kokemus oli sirkuksesta nimeltä Finnstar, jota ei ole tainnut enää olla olemassa aikoihin. Yleisön kesken arvottiin kantosiipialusristeily jossakin Suomen rannikkokaupungeista, mutta lippuja ei kuulunut eikä näkynyt, vaikka kuinka odotin. Pettymys oli suuri.

Sirkus Caliba on siinä mielessä ”outo lintu”, että se ei ilmoita kiertueaikataulujaan netissä, toisin kuin muut. Yksittäisten paikkakuntien esiintymisaikatauluja voi toki kysellä, mutta nettiin he eivät tietojansa halua. Ihailtavaa Calibassa on se, että väliajalla on ilmainen kahvitarjoilu!

Caliban näytöksessä Tuusulassa heinäkuussa 6-vuotiaan tytön mielestä parasta olivat popparit ja tikkari, pieni pomppulinna (pääsymaksu 2 euroa) ja ohjelmanumero, jossa klovni pyysi pari aikuista hassuttelemaan kanssaan. Pienen sirkuksen tunnelma oli välimerellinen ja akrobaattinen, mutta eläinesityksiä oli harmittavan vähän.

Sirkus Caliba 29.7.13

Alapuolelle on kerätty kolmen koplan hintatiedot. Sirkusten kiertueaikataulut löydät KivaaTekemistä.fi -palvelun Huvitus-välilehdeltä, kohdasta Sirkukset ja tivolit.

Sirkus Finlandia
Aitiot: 28 eur (lapsi)/ 32 eur (aikuinen)
A-katsomo: 25 eur/ 29 eur
B-katsomo: 24 eur/ 28 eur
C-katsomo: 22 eur/ 26 eur
D-katsomo: 16 eur/ 20 eur
Lapset (3-12 v.)ja eläkeläiset edullisemmalla hinnalla, alle 3-vuotiaat maksutta (sylissä). S-etukortilla ja Veikkauskortilla 3,50 eur alennus.

Sirkus Florentino
Aitio: 19 eur/ 21 eur
Katsomo: 16 eur/ 18 eur
Lapset alle 3 vuotta vanhempien sylissä ilmaiseksi.

Erikoista: Sirkus Florentino on mukana Ystäväkorttitoiminnassa, jossa kehitysvammainen maksaa itse omat kulunsa ja hänen tukihenkilönsä/avustajansa pääsee maksutta kortin avulla.

Sirkus Caliba
Aitio: 14,90 eur (alle 5-vuotias)/ 16,90 eur (yli 5-vuotias)/
18,90 eur (aikuinen)
Katsomo 13,90 eur/ 15,90 eur/ 17,90 eur
Alle 2-vuotiaat maksutta vanhempien seurassa.

Erikoista: Ilmainen kahvitarjoilu väliajalla.