Kuukauden kohde: Ihana saarikaupunki Kaskinen

Julkaistu:

03.02.2014
| Kirjoittanut:

Kuva: Mårten Sjöblom

Kuva: Mårten Sjöblom

Kuvatkin sen kertovat. Kaskinen on todella kaunis ja idyllinen pikkukaupunki ihastuttavine puutaloineen ja pienine käsityöläispuoteineen kotien yhteydessä. Tunnelma on rauhallinen ja kaikki on kävelymatkan päässä. Talvella voi käydä pilkillä kalaisissa vesissä, bongailla merikotkia Kaskisten salmessa, tehdä hiihtoretken meren jäällä tai vaikkapa pulahtaa avantoon vierasvenesatamassa. Löytyypä Kaskisista nuotiopaikkojakin, joissa voi paistaa makkaraa hiihtoretken päätteeksi.

DSC_2972 (2)

Kesällä voi tutustua Kaskisten historiaan vierailemalla Vanhassa kalarannassa. Alueella on myös lapsia kiinnostava tuulimyllykallio. Muita kiintoisia paikkoja lapsille ovat Marianrannan uimaranta sekä Sälgrundin majakkasaari, jossa on yöpymismahdollisuus.

Tämä väkiluvultaan Suomen pienin kaupunki ei ole turistirysä monen muun merenrantakaupungin tavoin ja siksi monet rauhaa rakastavat palaavatkin sinne vuosi toisensa jälkeen.

Kaskinen on ehdottomasti yksi perheemme tulevan kesän vierailukohteista.

Kaskisten saarikaupunki sijaitsee länsirannikolla Porin ja Vaasan puolivälissä. Majoituspaikkoja ovat muun muassa Hotelli Sininen Joutsen, Hotel Kaske, Wanhan Pappilan Vierastalo, Björnträ Hostel sekä Camping Marianranta. Osa majoituspalveluista on auki vain kesäisin.

Sälgrundin majakkasaari

Sälgrundin majakkasaari

Kaskisten tärpit

Butik Wasa Bank: tunnelmallinen putiikki uusrenessanssitalossa
Bladhin puoti: Kaskisten käsityöläisten yhteispuoti kaupungin komeimmassa talossa
Annen käsityöpuoti: ihastuttavia ja käytännöllisiä käsityötuotteita
Sonjan Pikkutupa: uniikkeja ja persoonallisia tuliaisia
Savipaja Murray: tunnelmallinen ateljeekoti ja keramiikkamyymälä
Blue & Belle: monenlaista kivaa villasukista vanhanajan toffeekarkkeihin
Soma-Tikki: ompelimo ja kammaripuoti
Ravintola Sininen Hetki: tasokas ja monipuolinen ravintola meren äärellä

Tulevia tapahtumia Kaskisissa
Kaskisten matkailuneuvonta

HankelogotVM (2)

Kuvat: Kaskisten matkailuneuvonta

KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava hakupalvelu kaikelle kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa, niin saat nopeasti tiedon uusista kiinnostavista blogijulkaisuista (sis. kohdearvioita, -vertailuja ja menovinkkejä).

Kaskinen on valittu KivaaTekemistä.fi -palvelun Kuukauden kohteeksi sisältäen myös maksetun näkyvyyden palvelun etusivulla.

Yksi vastaus artikkeliin ”Kuukauden kohde: Ihana saarikaupunki Kaskinen

  1. tarja saniola

    kaskisista viime kesänä muutimme pois vain 2v siellä asuimme ja jo nyt on mieletön ikävä sinne, toivottavasti pääsemme käymään siellä ensi kesänä, siellä asuu suomen ystävällisimmät ihmiset ja se tunnelma

Kommentointi on suljettu.