Kivaa Tekemistä tutustui: Jokipiin Pellavan tehtaanmyymälä Kurikassa!

Julkaistu:

09.06.2016
| Kirjoittanut:

Jokipiin Pellavan laadukkaita tuotteita kelpaa esitellä. Kuvassa Päivi Pikkutupa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Jokipiin Pellavan laadukkaita tuotteita kelpaa esitellä. Kuvassa Päivi Pikkutupa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Pääsimme jälleen tänä keväänä tutustumaan Jokipiin Pellavan tehtaanmyymälään, joka on yksi Etelä-Pohjanmaan tehtaanmyymälöiden vetonauloista tekstiileistä kiinnostuneille.

Paikkakuntana oli tällä kertaa Kurikka, mutta kylä oli edelleen Jokipii, kuten viime kesäkuussa. Syy on tässä: Jalasjärvi yhdistyi Kurikkaan vuodenvaihteessa. Kurikasta tuli Pohjanmaan portti!

Myymälänhoitaja Päivi Pikkutupa kertoi kuulumisia yhdessä toimitusjohtaja Timo Laurilan kanssa. Perheyritys on Timon isoisän Asser Laurilan alun perin sahaksi perustuma vuonna 1920. Pellavaa ja villaa alettiin kehrätä 1930-luvulla ja ensimmäiset koneet kankaiden valmistukseen yritys hankki 1950-luvulla.

Timo esittelee Jokipiin Pellavan liikelahjavalikoimaa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Timo esittelee Jokipiin Pellavan liikelahjavalikoimaa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Miltä tuntuu olla kurikkalainen?

Päivi kertoi, että Kurikka on voimavara ja ihmiset ovat pääosin tyytyväisiä ja tottuneita jo kuntaliitokseen. Jokipii itse asiassa sijaitsee Jalasjärven ja Kurikan taajamien välissä kolmostien varrella. Pellavakutomon läheiseltä peltoaukealta näkyy Kurikan tuulivoimalat. Jalasjärven keskusta on Timon mukaan nyt kaupunginosa.

Entisenä jalasjärvisenä kaupunginosa-nimitys tuntuu hassulta. Kun tarkemmin ajattelee, uusi Kurikka on varsinainen tekstiilikaupunki – aivan kuten Lahden lähellä sijaitseva Orimattila, josta kirjoitimme toukokuussa.

Jokipiin Pellavan tehdasrakennusten takaa löytyy vanha riippusilta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Jokipiin Pellavan tehdasrakennusten takaa löytyy vanha riippusilta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kurikasta löytyy niin Jokipiin Pellava, Lennol kuin Pohjanmaan Kaluste – kaikki tehtaanmyymälöineen. Jokipiin kylässä sijaitsee myös Jalaksen iso työ- ja turvajalkinetehdas. Jalas on nykyään osa ruotsalaista Ejendalsia.

Etelästä päin tullessa Kurikan ensimmäinen suosittu maamerkki on Juustoportti. Kun matkaa jatketaan, Jokipiin Pellava on kolmostien vasemmalla puolella muutama kilometri Jalasjärven taajaman ja Seinäjoen tien risteyksen jälkeen.

Jokipiin näkymiä Kauhajoentieltä nro 672 katsottuna. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Jokipiin näkymiä Kauhajoentieltä nro 672 katsottuna. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Mitä palakopalle kuuluu?

Juuri kun kysyn suositun palakopan kuulumisia, asiakkaat ”kantakurikkalaiset” Tiina Oravasaari ja Mirja Kuusisto vakuuttavat, että hyvää kuuluu. Päivin mukaan ihmiset saattavat ommella palakopan – tai niitä on ainakin kaksi – hyvistä kangaspaloista esimerkiksi kasseja tai tyynyjä.

Palakopan sisältö kiinnosti Tiinaa ja Mirjaa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Palakopan sisältö kiinnosti Tiinaa ja Mirjaa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Palakopalle kuuluu nauravaisen Päivin mukaan ”erittäin hyvää”, mutta se pitäisi taas täyttää. Jokipiin Pellavan tehtaanmyymälä on kehittynyt 15 vuodessa lähettämön nurkassa sijainneesta poistopisteestä palvelevaksi ja värikkääksi käyntikohteeksi ja kahvilaksi tutuille ja tuntemattomille.

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tehtaanmyymälässä on saatavilla yrityksen tekstiileistä myös sellaisia värejä, joita ei muuten löydy – unohtamatta ”Tämä puoli päin persettä” -laudeliinoja! Niitäkään ei kuulemma mene syystä tai toisesta jälleenmyyjille. Kun bussilastillinen nivalalaisia saapui yllättäen tehtaan pihaan, myymälään tuli lisää vilskettä, mutta Päiville tuli avuksi pari kollegaa ja jonoa ei päässyt juurikaan syntymään.

Timon mukaan nyt on suosittu aika, kun etupäässä naiset tekevät kevät- ja kesäretkiä. Myymälä sijaitsee tiilirakennuksessa, tehtaan vanhan puolen toisessa kerroksessa. Liikuntarajoitteiset pääsevät myymälään hissillä.

Tehdasmiljöön vanhaa puolta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tehdasmiljöön vanhaa puolta. Kuva: KivaaTekemistä.fi

**
TEE LOMASTASI HELPOMPI. WWW.KIVAATEKEMISTÄ.FI -PALVELU ON UUDISTUNUT KESÄKUUSSA 2016. TUHANSIA SUOMEN PARHAITA KOHTEITA MAKSUTTA MYÖS KÄNNYKÄSSÄ.
**

Paljon uusia tuotteita

Timo kertoo parikin tarinaa uusista tuotteista. Jokipiihin otti talven aikana yhteyttä japanilaisen tekstiilisuunnittelijan suomalainen yhdyshenkilö. Suunnittelija, herra nimeltään Toshiyuki Fukuda osoittautui todelliseksi Suomi-faniksi. Hän on ”illustraattori” eli kuvittaja ja tehnyt muun muassa kuvakirjoja.

Päivi esittelee Toshiyuki Fukudan Karhu-rullapyyhettä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Päivi esittelee Toshiyuki Fukudan Karhu-rullapyyhettä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Fukuda tuli tiimeineen tutustumaan Jokipiihin ja siitä sai alkunsa Karhu-niminen kuosi, joka kuvaa metsän eläimiä. Tarkkasilmäinen löytää kuosista niin Japanin kuin Suomen liput.

Turkulainen suunnittelija Tuula Wilén, joka on suunnitellut Jokipiille kuoseja jo viitisen vuotta, oli puolestaan ollut vapaaehtoistyössä Myanmarissa, entisessä Burmassa Kaukoidässä. Hän oli työskennellyt tekstiilitehtaassa suunnittelijana ja asunut talossa, jonka vastapäätä oli kapeita korkeita taloja, joiden valot syttyivät ja sammuivat.

Tuula Vilénin suunnittelema Seitsemäs kerros -kuosi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tuula Vilénin suunnittelema Seitsemäs kerros -kuosi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tämä oli seitsemännessä kerroksessa asuneelle Wilénille voimakas kokemus ja siitä syntyi Seitsemäs kerros -niminen kuosi. Sitä on saatavilla niin saunatyynyissä, laudeliinoissa, pefleteissä kuin pellavafrotee-pyyhkeissä.

Uutuuksia ovat myös Fukudan Lintu ja Wilénin Loikka sekä Jokipiin omaa suunnittelua oleva Maininki, joka on enemmän liikelahjoihin. Jokipiin Pellava tekee liikelahjoja asiakkaille usein myös ilman tekstiä pelkällä kuviolla tai kuviologolla.

Loikka-kuosi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Loikka-kuosi. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Oli jälleen kerran mukava reissu Jokipiihin, kiitos Päivin ja Timon. Jotakin Jokipiin palvelukulttuurista kertoo, kun Päivi nauraa ja sanoo ”Niiren kans on niin mukavaa” tarkoittaen tietenkin myymälässä vierailevia ihmisiä.

Joskus pitää sanoa näkemiin. Mieleenpainuvin Jokipiin uusista tuotteista oli Wilénin raikkaan punainen Kevätkukka-kaitaliina, jota sitäkin tulee saataville useissa väreissä.

Tulevia tapahtumia 2016

  • Poistopäivät ennen juhannusta 16.-18.6.
  • Syys-lokakuun vaihteessa 30.9. järjestetään suosittu Pellavaa ja soppaa -päivä jo 12. kerran. Samana viikonloppuna järjestetään Seinäjoen käsityömessut 30.9.-2.10.
  • Jokipiin Pellava on mukana useassa kohteessa Seinäjoen asuntomessuilla, jotka järjestetään 30 km päässä Kyrkösjärven rantamaisemissa 8.7.-7.8.2016.
  • Tehtaanmyymälässä vieraileville ryhmille Jokipiin Pellava tarjoaa tehdasvierailumahdollisuuden ennakkovarauksesta.
Kuva: Kivaatekemistä.fi

Kuva: Kivaatekemistä.fi

Yhteystiedot, tehtaanmyymälä

Pellavatehtaantie 35
61280 Jokipii, Jalasjärvi
(opastus 3-tieltä, Jalasjärveltä n. 7 km Kurikan suuntaan)
Puh. 010 839 4516

Jokipiin Pellavan kotisivut ja verkkokauppa: www
Lisätietoa Jokipiin Pellavan tehtaanmyymälän aukioloajoista ja palveluista: www
Kesän 2015 artikkeliimme pääset tästä: www

Jokipiin Pellava on KivaaTekemistä.fi -palvelun Tähtikohde ja yhteistyökumppani.
Jos haluat teettää meillä kohdearvioita Suomen laadukkaimmista käyntikohteista, otathan yhteyttä, puh. 0400 468 174 tai henri(a)kivaatekemista.fi. Suurin osa kesän 2015 kampanja-asiakkaistamme teki kävijä- tai myyntiennätyksen. Lue lisää.

KivaaTekemistä.fi on koko Suomen kattava vapaa-ajan media ja hakupalvelu kivalle tekemiselle. Tykkää meistä Facebookissa ja tilaa KivaaTekemistä -uutiskirje. Uutiskirjeen tilaajana saat vinkit Suomen kivoimmista kohteista ja tapahtumista sähköpostiisi parin viikon välein ja olet mukana kuukausiarvonnoissamme.